معاون وزیر صنعت: تسهیلات بانکی کم بهره در اختیار قالی بافان قرار می گیرد

 

رییس مرکز ملی فرش ایران از اعطای تسهیلات بانکی با سود چهار درصد به قالی بافان خبر داد.

به گزارش ایرنا، حمید کارگر روز سه شنبه در نشست بررسی مشکلات بافندگان فرش دستباف شهرستان بناب گفت: هر کدام از پشتیبانان تولید فرش که مایل به بهره مندی از این تسهیلات باشند، می توانند به صندوق کارآفرینی و امید مراجعه کنند و در این زمینه محدودیت اعتباری وجود ندارد .

وی با ابراز مخالفت با پرداخت یارانه مستقیم به قالی بافان افزود: در این زمینه اقدامات بازدارنده هم پیش بینی کرده ایم و معتقدیم این یارانه به دوام تولید کمکی نخواهد کرد.

کارگر اظهار کرد: در دولت قبلی وام های بانکی که به قالی بافان پرداخت شد نه تنها برای این صنعت هزینه نشد بلکه موجب خارج شدن تعدادی از قالی بافان از چرخه این صنعت شد .

وی اضافه کرد: سال گذشته با صندوق کارآفرینی و امید تفام نامه ای منعقد کردیم که اعتباری تا سقف دو میلیارد ریال در اختیار پشتیبانان تولید قرار دهد اما در بسیاری از استان ها به دلیل کج سلیقگی و کندی سامانه صندوق، خیلی ها نتوانستند از این تسهیلات استفاده کنند .

کارگر اضافه کرد: هم اکنون تمام مواد اولیه مورد نیاز برای صنعت فرش ایران در داخل کشور تولید می شود و وابستگی برای واردات از خارج نداریم، بنابراین در حوزه اقتصاد مقاومتی، صنعت فرش قابل اتکا و اطمینان می باشد .

معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت از فرش به عنوان هنر تاریخی ایرانیان نام برد و گفت: این صنعت در کمک به تامین معیشت خانواده ها نقش به سزایی داشته و فرشبافی همواره به عنوان شغل مکمل در زمان های خشکسالی و تحریم موثر عمل کرده است .

کارگر در ادامه از ایجاد دوره های آموزشی منجر به اشتغال و آموزش با هدف رفع عیوب، افزایش کیفیت و قیمت فروش خبر داد و گفت: همه ارکان صنعت قالی بافی نیازمند آموزش هستند تا محصول تولید شده ارزش افزوده بیشتری پیدا کند.

وی تشریح کرد: هم اکنون درحال بازنگری سامانه آموزش هستیم تا نیاز بومی هر استان به آموزش مشخص شود و امسال برای اجرای امر آموزش اعتبار ویژه ای هزینه می شود .

رییس مرکز ملی فرش ایران برپایی نمایشگاههای فرش را در راستای کمک به صادرات فرش موثر دانست و گفت: تمهیدات لازم در خصوص آسان تر کردن شرایط دریافت وام از قبیل ضامن در حوزه صنعت فرش اندیشیده شده است .

وی در خصوص بیمه قالیبافی نیز گفت: امیدواریم قانون بیمه قالیبافی و شاغلان صنایع دستی که به مدت چهار سال اجرا و بدلیل کمبود اعتبار متوقف شد، امسال با تصویب اعتبار دوباره اجرایی شود .

کارگر خواستار حمایت جدی مجلس شورای اسلامی از صنعت فرش شد و افزود: مرکز ملی فرش به عنوان متولی این صنعت در کشور اعتبار و اختیارات کافی ندارد و بودجه سالانه ای که برای این مرکز تصویب می شود حتی برای تبلیغات هم کافی نیست .

نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی هم از نبود صادرکننده فرش در بناب انتقاد کرد و گفت: تولید کنندگان و بازرگانان فرش بناب باید به این عرصه ورود پیدا کرده و در نمایشگاه های ملی و بین المللی خوب ظاهر شوند .

حجت الاسلام محمد باقری آمادگی مجلس شورای اسلامی را برای حمایت همه جانبه از قشر زحمتکش تولیدکنندگان فرش دستباف اعلام کرد .

شهرستان بناب با ۱۴۰ هزار نفر جمعیت در ۱۱۰ کیلومتری تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی قرار گرفته است .

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

12 ساعت ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

13 ساعت ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

4 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

7 روز ago

قاچاق و واردات بی رویه پوشاک، صنعت نساجی کشور را تهدید می‌کند

مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، ‌نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…

1 هفته ago

۶ هزار میلیارد ریال تجهیزات جدید برای کارخانه نساجی بروجرد خریداری شد

نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…

1 هفته ago