روند نزولی صنعت فرش انگلستان در طی سالهای اخیر شدید شده است. این روند نزولی در واقع از سال ۲۰۰۰ به بعد با سرعت گرفتن واردات انواع فرش و کفپوش از انگلستان شکل گرفت به طوری که امروزه دیگر چیزی از آن باقی نمانده و سرمایه گذاران انگلیسی به آن به عنوان صنعتی بدون آینده نگاه می کنند.
آقای مایک هاردی به عنوان مدیر عامل موسسه فرش در انگلستان می گوید: سیاست های دولت و واردات ارزان، صنعت فرش ما را آنقدر ضعیف کرد که امروزه انگلیسی ها با افتخار می گویند که فرش های بلژیکی در خانه خود دارند. ما صحبت های زیادی را با ادارات تجاری و صنایع انگلستان انجام داده ایم اما هیچ انگیزه ای برای رقابت با فرش های بلژیکی که با قیمت ۲ پوند در هر متر مربع فروخته می شود وجود ندارد .
این درست است که بلژیک دارای تکنولوژی و برند های معتبری در صنعت فرش است اما اتفاقی که الان رخ داده این است که حتی تولید کنندگان انگلیسی اگر نیروی کار مجانی هم در اختیار داشته باشند نمی توانند با قیمت تمام شده بلژیکی ها رقابت کنند.
او اضافه میکند: متاسفانه مسئولین صنعتی انگلستان گام مهمی برای باز گرداندن شکوه فرش های انگلیسی به دنیا برنمی دارند.
زمانی فرش های بزرگترین فرودگاه های دنیا و یا معتبر ترین هتل های دنیا از پاریس گرفته تا لاس وگاس انگلیسی بودند اما در حال حاضر تولید کنندگان انگلیسی بسیار ضعیف شده اند و قیمت تمام شده فرش های بلژیکی در هر متر مربع حتی از مواد اولیه انگلیسی ها ارازان تر است.
نکته دیگری که امروزه صنعت فرش داخلی انگلستان را تحت تاثیر قرار داده تمایل مردم به استفاده از کفپوش هایی مانند پارکت و لمینیت است و این باعث شده تا در سال های اخیر تولید کنندگان فرش ماشینی انگلستان بیش از یک میلیون دلار برای تبلیغات و تشویق مردم به استفاده از فرش به جای پارکت انجام دهند.
مدیر عامل یکی از شرکت های بسیار بزرگ و معتبر انگلستان در این باره می گوید: اگر ما نتوانیم ساختار صنعت فرش ماشینی خود را دوباره نوسازی کنیم و مردم را از فرش های با کیفیت محروم کنیم آنها بیش از این فرش را فراموش می کنند و نا امید می شوند. کم کاری ما و در نتیجه محو شدن صنعت فرش های ماشینی با کیفیت راه را برای فرش های بلژیکی باز کرده که به مراتب از فرش های ما کیفیت کمتری دارند.
با همه این اوصاف هنوز هم برند های معتبر فرش انگلیس مانند Brintons و Victoria توانسته اند با توجه ویژه به تناسب کیفیت و قیمت تمام شده فرش زنده بمانند و بخشی از بازار انگلیس را در اختیار داشته باشند. همچنین در سال های اخیر شرکت های انگلیسی توجه ویژه ای به بازار های صادراتی و گران جهان داشته اند. متوسط قیمت فرش های تولیدی انگلیس در سال های اخیر ۱۵ پوند بوده است در حالی که فرش های بلژیکی قیمتی در حدود ۱۵/۲ پوند داشته اند.
طبق آمارها در سال ۲۰۰۵ نیروی کار شاغل انگلستان درصنعت فرش ماشینی بیش از ۷۰۰۰ نفر بوده در حالی که در دهه ۱۹۷۰ این رقم بالای ۴۵ هزار نفر بوده است. در واقع فعالان صنعت فرش ماشینی در انگلستان از عدم حمایت های دولتی بسیار ناراضی هستند در حالی که در کشور بلژیک حمایت های دولتی بسیار قوی است و در این کشور بسیار کوچک حدود ۴۰ هزار نفر در صنعت فرش ماشینی فعال هستند.
منبع: نشریه جهان فرش- شماره یک- اسفند ۹۱
————————————————————————————
————————————————————————————
تحریریه مجله نساجی کهن
ارسال مقالات و ترجمه جهت انتشار در سایت : info@kohanjournal.com
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…