40 درصد سهم فرش جهان متعلق به ايران است

دانلود نسخه دیجیتال مجله کهن
مرتضي فرجي، معاون وزير بازرگاني و رئيس مركز ملي فرش ايران، در حاشيه سفر خود به گيلان و بازديد از نمايشگاه فرش گيلان، در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به ميزان بافندگان فرش كشور اظهار داشت: در حال حاضر بيش از 2 ميليون نفر بافنده فرش در كشور وجود دارد كه به طور مستقيم و نيز پاره وقت كار ميكنند.
وي در مورد بيمه بافندگان فرش افزود: بافندگان خانگي و نيز كساني كه در كارگاههاي متمركز كار ميكنند مي توانند تحت پوشش بيمه قرار بگيرند ضمن اينكه تلاش ميكنيم تمام بافندگان و دست اندركاران امر فرش اعم از طراح، بافنده و مرمت كار در قالب پوشش تأمين اجتماعي ببريم.
فرجي اضافه كرد: از سال 84 تاكنون بالاي 120 هزار نفر از بافندگان فرش تحت پوشش بيمه خانگي قرار گرفتند كه بيش از 12 برابر رشد داشته است.
معاون وزيربازرگاني در مورد صادرات فرش گفت: صادرات فرش ايران نسبتاً ثابت است و با مشكلاتي كه در سطح ملي و بين المللي در امر تجارت وجود دارد توانستيم سهم صادرات فرش را با 4 تا 5 درصد نوسان حفظ كنيم.
فرجي تصريح كرد: در سال 85 به طور متوسط بالغ بر 450 ميليون دلار صادرات فرش ايران بود كه پيش بيني مي شود در سال 86 همين مقدار نيز تحقق پيدا كند، ضمن اينكه اكنون در فرش دستباف نزديك به 40 درصد سهم فرش جهان را در اختيار داريم.
رئيس مركز ملي فرش ايران از برگزاري نمايشگاه فرش در تير 87 در روسيه خبر داد و افزود: بازار روسيه از پتانسيل خوبي برخوردار است و اگر تجار ما براي ورود به اين بازار تلاش كنند ما نيز از آنها حمايت مي كنيم.
وي در مورد حمايت از فارغ التحصيلان رشته فرش خاطر نشان كرد: سال گذشته به فارغ التحصيلان رشته فرش تا سقف 7 ميليون تومان تسهيلات داده شد و از اين طريق اعلام ميكنيم فارغ التحصيلان رشته فرش كه ديدگاه علمي داشته و به فرش نگاه پژوهشي دارند به طور كامل از آنها حمايت خواهيم كرد.
معاون وزير بازرگاني تأكيد كرد: معتقديم اگر قرار است تحولي در بحث فرش انجام گيرد بايد نگاه تحصيل كرده متوجه آن باشد.
منبع: خبرگزاري فارس