نمایشگاه فرش ماشینی تهران- مصاحبه با آقای داوود کاشفی مجری برگزاری نمایشگاه
نفع بزرگ برگزاری نمایشگاه باشکوه برای کل صنعت نساجی و فرش ماشینی کشور است
تقریبا چند وقتی است که برگزاری نمایشگاه فرش ماشینی با حواشی بسیاری روبرو شده و به نوعی به یک مسئله و بن بست در نحوه برگزاری رسیده است. به همین منظور به عنوان رسانهای مستقل در حوزه نساجی و به خصوص فرش ماشینی کشور به سراغ آقای کاشفی مجری برگزاری نمایشگاه رفتیم تا نظرات و صحبتهای ایشان را در رابطه با اتفاقات رخ داده جویا شویم. در ادامه صحبت آقای کاشفی را که زوایای جدید از این مسئله را شفافتر بیانه کردهاند خدمت مخاطبان مجله ارائه میدهیم.
لطفاً به عنوان مجری برگزاری نمایشگاه بینالمللی فرش ماشینی و صنایع وابسته در رابطه با اتفاقاتی که در طول سه سال گذشته پیرامون برگزاری نمایشگاه رخ داده توضیحاتی را بفرمایید.
مسئله برگزاری نمایشگاه فرش ماشینی در شهر آفتاب تقریبا سه سال قبل توسط همکار قبلی ما آقای دستفال که درحال حاضر البته کار اجرایی مشترکی انجام نمیدهیم مطرح شد. ایشان با همکاری اتحادیه فرش ماشینی اقدام به برگزاری نمایشگاه فرش ماشینی در مجموعه نمایشگاهی شهرآفتاب کردند. در اثر برگزاری نمایشگاه در شهرآفتاب آن هم با اختلاف ۲۳ روز یعنی به فاصله زمانی کمتر از یک ماه نمایشگاه بین المللی تهران از حیث تعداد غرفه گذار و متراژی یک مقداری آسیب دید ولی کماکان با کیفیت خوب و مرتب برگزار شد. اما درکل برگزاری این چنینی دو نمایشگاه در درجه اول برای صنعت فرش ماشینی آسیبزا بود. در طی این مسئله بسیاری از شرکتها مجبور شدند میان دو رویداد یکی را انتخاب کنند.
در نامهای که بر روی خبرگزاریها قرار گرفته صرفاً مسئله سیاست گذاری مطرح و برعهده اتاق بازرگانی کاشان محول شده و مجوز برگزاری نمایشگاه سال جاری هم به نام شرکت توسعه اوراسیا نوید صادر شده و همین الان که خدمت شما هستیم مجری برگزاری دوره یازدهم نمایشگاه فرش ماشینی هستیم.
در سه سال اخیر همه بنگاه های اقتصادی کشور تحت تأثیر تلاطم موجود در بازار قرار گرفتند که به هرحال این مسئله روی اجرای کار ما هم تأثیر خود را گذاشت. طبیعی است زمانیکه بازار از رونق خوبی برخوردار باشد. شرکتها تمایل به حضور حداکثری و قدرتمندی دارند. فکر میکنم که درحال حاضر اکثر بنگاههایی که در حوزه فرش ماشینی فعال هستند چندان رضایتی از نمایشگاه فرش شهر افتاب ندارند و امسال نیز تمایلی به گرفتن غرفه و حضور در آن رویداد را ندارند. این عدم تمایل شرکتها به جهت همان یک دور حضوری بود که در دو سال گذشته تجربه کردند و گویا عواید مثبتی برایشان در پی نداشت. تا این لحظه که ما در خدمت شما هستیم حداقل برند های مطرح حوزه فرش ماشینی کنار ما حضور دارند و امسال نیز با تمام توان و تلاش به ارائه محصولات خود خواهند پرداخت.
در مورد نقاط قوت و ضعف نمایشگاه فرش سال گذشته چه نظری دارید؟
سال گذشته از اوایل اردیبهشت ماه بود که برجام در سطح بینالمللی دچار مشکلاتی شد در خرداد ماه آقای ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا نظرات دیگری را مطرح کرد و در پی این مسئله نوسانات ارزی خیلی زود شکل گرفت. ما هر روز با یک سری تغییرات فاحش در نرخ ارز روبرو بودیم. که این مسئله اثرات سوء و سختی در رابطه با حضور غرفهداران خارجی و داخلی گذاشته بود. نه تنها مسئله نمایشگاه بلکه فعالیتهای تولیدی و غیره کل کشور را درگیر خود کرده بود. از این جهت که تمام شرکتهای تولیدکننده باید مواد اولیه وارداتی مصرفی خود را با تغییرات لحظهای از لحاظ قیمت در بازار بود مواجه شده بودند لذا نمیتوانستند قیمت تمام شدهای برای محصولات خود تعیین کنند. بسیاری از شرکتها نمیدانستند شهریور ماه قیمت ارز روی چه عددی خواهد بود و در نتیجه نمیتوانستند قیمت تمام شدهای برای محصولات خود مشخص کنند. همین مسئله دلیل عدم حضور بسیاری از شرکتها در نمایشگاه سال قبل بود. مثلا فرش فرهی، فرش ابریشم شمال و یا فرش شونهر و خیلیهای دیگر به همین دلیل شرکت نکردند، البته جایگزین آنها خیلیهای دیگر آمدند و این ریسک بازار راپذیرفتند. از قضا در شهریور ماه این تغییر در نواسانات ارزی از طرفی به کمک تولید کننده ها آمد و خیلی از تجار خارجی که وارد بازار شدند و از نمایشگاه خرید ارزی میکردند و این برای تولیدکنندگان جذاب بود، آنقدر جالب بود که برخی از شرکت ها میگفتند نه دوره قبلی نمایشگاه یک طرف و سال دهم یک طرف. این مسئله یک علت خیلی واضح داشت آن هم این بود که در سنوات گذشته (قبل از سال ۹۷) قیمت ارزی فرش ماشینی حدود ۴۴ دلار تعیین شده بود. با توجه به نوساناتی که نرخ ارز در دو سال اخیر داشت هر یک دلار از سه هزار و سیصد تومان در فروردین سال قبل تا نزدیکی سیزده تومان در شهریور ماه رسید. در پی این مسئله شرکتها قیمت محصولاتشان را از چیزی حدود ۴۴ دلار به ٢۴ دلار رساندند و در نمایشگاه با یک تخفیف پنجاه درصدی به فروش محصولات خود پرداختند. که این مسئله کاهش قیمت برای خریداران و تجار خارجی بسیار جذاب بود. امسال هم فکر میکنم که نمایشگاه ما با رشد خیلی قابل توجهی مواجه شود به همین دلیل شرکت ها تمایل زیادی برای حضور پیدا کردهاند تا به طور خیلی گسترده بتوانند محصولشان را با هزینه اندک به دست مشتری خارجی برسانند. باتوجه به اینکه تقاضا در بخش داخلی در چند سال اخیر با افت مواجه شده است ضرورت رفتن به سمت کسب یک بازار خارجی خیلی ملموستر و محسوستر شده است.
جناب اقای کاشفی دررابطه با نامهای که چندی پیش بر روی یکی از خبرگزاریهای مرتبط با حوزه نساجی قرار گرفته صحبت کنیم، دراین نامه نماینده مجلس کاشان مسئلهای را در رابطه با نحوه برگزاری نمایشگاه فرش ماشینی در سال آینده عنوان کرده و خواستار این شده که اتاق بازرگانی کاشان و کمیته فرش ماشینی شهر کاشان مسئولیت برگزاری نمایشگاه را برعهده گیرد. وزیر محترم صمت نیز با این درخواست به نوعی موافق است. نظرشما درمورد این نامه و برگزاری نمایشگاه به چه شکلی است؟ آیا امسال در برگزاری نمیشگاه به مشکل خواهیم خورد و در سال آینده برگزاری نمایشگاه به چه شکلی خواهد بود؟
ابتدا باید به ریشه این موضوع پرداخت، من خاطرم هست که سه سال قبل آقای تولایی، ریاست محترم اتاق بازرگانی کاشان، از وزیر وقت صنعت و معدن و تجارت آقای شریعتمداری در خواست داشتند که مسئولیت برگزاری نمایشگاه فرش ماشینی به اتاق بازرگانی کاشان منتقل شود، وزیر وقت هم با یک نگاه مثبتی این موضوع را به دو سازمانی که در تهران متولی صنعت نمایشگاهی هستند ارجاع داده بودند. سازمان توسعه تجارت متولی صدور مجوزها و سازمان نمایشگاه های بین المللی تهران هم در واقع مجری و مدیر ناظر کلیه رویداد هایی است که در تهران برگزار میشود.
اما در کاشان فضا و شرایط برگزاری نمایشگاهی با حدود ١٧ هزار مترمربع فضای مفید وجود ندارد. اصلا زیر ساختهای لازم من جمله هتل برای امکان دستیابی شرکتها و بنگاههایی که بیرون از شهر کاشان هستند وجود ندارد. ضمن اینکه آیا از نظر کارکشناسی و تخصصی این مسئله بررسی شده که آیا واقعا شهر کاشان پتانسیل لازم برای تبدیل شدن به قازیانت و دموتکس ایران را دارد؟
در آن سال به اتفاق آقای تولایی جلساتی را با هردوی این سازمانها برگزار کردیم و آن موقع هم به ایشان تذکر دادند و گفتند که مجری یک نمایشگاه باید از یک استاندارد هایی برخوردار و یک سری امتیازات لازم را داشته باشد، رزومه و سابقه برگزاری چند نمایشگاه در سطح استانی و سپس کشوری داشته باشد. و حتی یادم هست که آقای خسرو تاج رئیس وقت سازمان توسعه تجارت نامه کتبی خطاب به آقای تولایی نوشت دال براینکه شما فقط در حوزه سیاست گذاری این رویداد میتوانید حضور داشته باشید و سازمان نیز این موضوع را به صورت کتبی به ما ابلاغ کرد و ما هم پذیرفتیم. حتی من خاطرم هست که ما یک نامه به اتاق بازرگانی زدیم و از آقای تولایی خواستیم که اگر نقطه نظری در حوزه سیاست گذاری دارند به ما منعکس کنند تا ما بتوانیم در شورای سیاست گذاری این نمایشگاه نظرات ایشان را اعمال کنیم که هیچوقت به ما چیزی منعکس نشد. چون ایشان مثل اینکه از همان ابتدا تمایلشان این بود که برگزاری صفر تا صد نمایشگاه را به ایشان واگذار کنند که خب این موضوع مسئله دارد. به هر حال نمایشگاه فرش ماشینی کاملاً توسط شرکت توسعه اوراسیا نوید طراحی و تدوین شده و یک دهه از فعالیت آن میگذرد و تا به امروز با مدیریت اوراسیا نوید به گفته بسیاری از شرکتها و طبق آمارها نمایشگاه موفقی هم بوده یعنی کسی نمیتواند در این دوران ده ساله از آن نقطه ضعف فاحشی بگیرد که بخواهد با آن مجری نمایشگاه تغییر کند.
این نمایشگاه تا به امروز از نظر کلیه کارشناسان سازمان توسعه تجارت و سازمان نمایشگاهها، رویداد بسیار موفق و رو به رشد و خوبی بوده. علی رقم اینکه در دو سال اخیر از نظر متراژی به دلیل برگزاری نمایشگاه شهر آفتاب و هم در رابطه با مسائل اقتصادی کشور دچار مشکل بودیم ولی باز هم توانستیم نمایشگاه راحفظ کنیم و با یک چهارچوب مناسب و با یک روند اصولی و استاندارد نمایشگاه را برگزار کنیم. امسال هم آقای تولایی باتوجه به اینکه مجوز ما برای برگزاری نمایشگاه به اتمام رسیده بود به وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت مراجعه کرده بودند تا خودشان مجوزهای لازم را بگیرند که به دلایلی که در بالا به آن اشاره کردم این موفق به اخذ مجوز نشده بودند.
ما یک نامه کتبی به اتاق بازرگانی زدیم و از آقای تولایی خواستیم که اگر نقطه نظری در حوزه سیاست گذاری دارند به ما منعکس کنند تا ما بتوانیم در شورای سیاست گذاری این نمایشگاه نظرات ایشان را اعمال کنیم که هیچوقت به ما چیزی منعکس نشد
ما خودمان نامه منتشر شده در تمامی کانالهای تلگرامی مرتبط با صنعت فرش ماشینی را دیدهایم و از قبل به دست ما رسیده بود. آقای ساداتینژاد نماینده محترم کاشان و آران بیدگل هم در آن نامه اشاره به سابقهای کرده که در گذشته از آقای شریعتمداری در رابطه با این مسئله درخواست شده بود. وزیر فعلی هم عنوان کرده بودند که اگر آن موقع وزیر وقت یعنی آقای شریعتمداری با این موضوع موافق بوده ما نیز مخالفتی نداریم و انجام مراحل بعدی را به سازمان توسعه تجارت محول کرده بودند. اما از انجایی که صرفا مسئله سیاست گذاری مطرح بود مجوز برگزاری نمایشگاه سال جاری هم به نام شرکت توسعه اوراسیا نوید صادر شده و همین الان که خدمت شما هستیم مجری برگزاری دوره یازدهم نمایشگاه فرش ماشینی هستیم.
نگاه سازمان توسعه تجارت برای صدور مجوز های نمایشگاهی مقداری تخصصیتر است. آنها از مجریان نمایشگاه انتظاراتی را دارند که تا به امروزما توانستهایم خودمان را با آن استاندارد ها تطبیق دهیم.
اما مهمترین نکته این است که در شرایط فعلی اتاق بازرگانی کاشان نمیتواند متولی برگزاری نمایشگاه فرش ماشینی تهران شود، اگر هم قرار باشد که این دستور در روند صدور مجوزها برای مجریان نمایشگاهی قرار بگیرد باید به اتاق بازرگانی تهران داده شود. هیچکس هم مخالف این نیست که در شهر کاشان نمایشگاهی با همین عنوان برگزار شود. شهر کاشان به عنوان پایتخت صنعت فرش ماشینی کشور سابقه برگزاری یک دوره نمایشگاه فرش ماشینی را دارد. اما آنجا فضا و شرایط برگزاری نمایشگاهی با حدود ١٧ هزار مترمربع فضای مفید وجود ندارد. اصلا زیر ساختهای لازم من جمله هتل برای امکان دستیابی شرکتها و بنگاههایی که بیرون از شهر کاشان هستند وجود ندارد. ضمن اینکه آیا از نظر کارکشناسی و تخصصی این مسئله بررسی شده که آیا واقعا شهر کاشان پتانسیل لازم برای تبدیل شدن به قازیانتپ و دموتکس ایران را دارد؟
ما یک نامه کتبی به اتاق بازرگانی زدیم و از آقای تولایی فکر میکنم که در ابتدا کمیته تخصصی فرش ماشینی در انجمن صنایع نساجی کاشان این موضوع را مطرح کرده بودند که چه خوب است که ما امسال نمایشگاهمان همزمان با فرش دستبافت یکی باشد. البته مجریان برگزاری نمایشگاه فرش دستبافت کاملا با این موضوع مخالف بودند، حتی مدیران و متولیان صنعت دستبافت کشور به سازمان نمایشگاه بین المللی مراجعه و جلساتی را هم در آنجا برگزار کرده بودند خواستیم که اگر نقطه نظری در حوزه سیاست گذاری دارند به ما منعکس کنند تا ما بتوانیم در شورای سیاست گذاری این نمایشگاه نظرات ایشان را اعمال کنیم که هیچوقت به ما چیزی منعکس نشد.
همه این موارد باید به طور دقیق توسط کارشناسان مربوطه بررسی شود. در پی آن شرایط لازم برای برگزاری یک رویداد جهانی در کاشان توسط مسئولین فراهم گردد. اگر کاشان روزی توانست این رویداد را به نحو احسن برگزار کند آن موقع میتوان نشست و مسئله انتقال نمایشگاه به کاشان را انجام داد. در حال حاضر شرکت توسعه اوراسیا نوید متولی برگزاری نمایشگاه فرش ماشینی است و یک دهه هم ازاین تولیگری گذشته و فکر نمیکنم سابقه چندین ساله این اجازه را بدهد که به راحتی حق و حقوقش را پایمال کنند.
به طور دقیق بفرمایید سال بعد برگزاری نمایشگاه به چه شکی خواهد بود؟
اگر شرایط کشور به همین شکل باشد و از حیث عنایت به استانداردها و انتظارات واقعی که از مجریان برگزاری نمایشگاه وجود دارد با همین روند ادامه پیدا کند و به آن بپردازند و توجه به مسئله رانتها صورت نگیرد مجری سال بعد نیز خودمان خواهیم بود. همین الان که خدمت شما هستیم نمایشگاه فرش ماشینی در طی ده سال گذشته از رشد بسیار خوبی برخوردار بوده و همین امسال ما یک سالن دیگر هم به نمایشگاه اضافه کردهایم و حدود ده درصد از نظر سطح متراژی نمایشگاه رشد داشته است.
اگر بخواهیم شفافتر درمورد مخالفت برخی شرکتها برای عدم حضور در نمایشگاه صحبت کنیم باید بگوییم که نظر برخی از این عزیزان این است که آقای کاشفی سالن هشت و نه را در اختیار سوگلیهای خود قرار میدهد، نظر شما چیست؟
یک شکایت که خیلی از برند ها از ما دارند این است که ما یک سالن خیلی خوب داریم به نام سالن هشت و نه و یک سری سالن را داریم که از کیفیت سالن هشت و نه برخوردار نیستند. این درواقع ضعف شرکت ما نیست، بلکه ضعف ساختاری سایت نمایشگاه های تهران است. که البته در طی پنج سال اخیر به این تصمیم رسیدهاند که باقی سالنها را بازسازی کنند و سالن های استاندارد و جدیدی را تحویل مجموعه نمایشگاهی دهند. اما مشکلات نقدینگی و تامین بودجه این اجازه را برای نوسازی به آنها نداده است. اما من به طور دقیق اطلاع دارم که در دستور کار شرکت سهامی نمایشگاهها هست که سالن ده الی پانزده به طور کامل تخریب شوند و با استاندار های لازم و جدید بازسازی صورت گیرد.
در نحوه برگزاری نمایشگاهها یک روند اصولی و استانداردی وجود دارد. اجازه دهید من از دوستانی که در پنج سال گذشته در نمایشگاه دموتکس هانوفر شرکت کردهاند سوالی بپرسم. آیا در پنج سال گذشته تغییری در محل غرفه شرکتهای غرفه گذار حاضر در نمایشگاه هانوفر رخ داده است؟ در اینجا عنوان یک مسئلهای را لازم میدانم. خریدار خارجی مثل خریدار ایرانی نیست. آنها قبل از اینکه در یک رویدادی حاضر شوند میدانند بایستی به سراغ چه غرفهای بروند و محصول مورد نظر را از کجا تهیه کنند. این مسئله ثابت بودن محل غرفهها در سالنهای اصلی در واقع یک نظم نمایشگاهی و یک قاعده کلی است که ما از آن به شدت دفاع می کنیم.
شما به عنوان شرکت غرفه گذار وقتی یک سال وارد نمایشگاه میشوید و نقطهای را برای اسکان و قرارگیری غرفه مورد نظر انتخاب میکنید برای آن هزینه میکنید و تمایل دارید دیگران به راحتی شما را پیدا کنند. شرکت هایی که در سالن هشت و نه حضور دارند سال هاست به صورت ثابت در نمایشگاه حاضر میشوند و قرار گرفتن در یک نقطه ثابت هم روش مناسبی است برای پاسخ به زحمات چندین ساله آنها.
ما در شرکت توسعه اوراسیا نوید، هیچوقت به هیچکس به عنوان سوگلی نگاه نکردهایم و از هیچکس یک هزارتومنی مازاد بر آن چیزی که تکلیف نمایشگاه بوده نگرفتهایم. علی رغم این مسئله که سایر همکاران ما در دیگر حوزههای برگزاری رویدادهای بینالمللی تهران هستند با استفاده از نکتهای تحت عنوان اسپانسرینگ درنمایشگاه اقدام به فروش محلهای خوب و بکر سالنهای نمایشگاه به برخی شرکتها میکنند.{یکی از شاخص های گرفتن اسپانسر اختصاص غرفه در نقاط مناسب سالن ها میباشد.}
حال من از تمام دوستانی که استدلال برگزاری همزمان نمایشگاه فرش دستبافت و ماشینی را مطرح کردهاند یک سوال دارم. آیا واقعا تاجر فرش دستبافت، تاجر فرش ماشینی هم هست؟ کسی این مسئله را تضمین میکند؟
ما در طول سه سال اخیر فقط و فقط از عنصری تحت عنوان تعرفه دوبرابر سالنها که به غرفه های ورودی اختصاص مییابد و شرکت نمایشگاه ها این مجوز را به مجریان برگزاری داده که برای کسری های نقدینگی از این آیتم بهره ببرند استفاده کردهایم. در این چند سال اخیر هم کسی با این موضوع مخالفتی نداشته بود و اعتراضی به ما منعکس نشده.
شما اطلاعی از دلایل برگزاری نمایشگاه فرش ماشینی شهر آفتاب به صورت همزمان با نمایشگاه فرش دستبافت دارید؟
فکر میکنم که در ابتدا کمیته تخصصی فرش ماشینی در انجمن صنایع نساجی کاشان این موضوع را مطرح کرده بودند که چه خوب است که ما امسال نمایشگاهمان همزمان با فرش دستبافت باشد. البته مجریان برگزاری نمایشگاه فرش دستبافت کاملا با این موضوع مخالف بودند، حتی مدیران و متولیان صنعت دستبافت کشور به سازمان نمایشگاه بین المللی مراجعه و جلساتی را هم در آنجا برگزار کرده بودند. و از نمایشگاه درخواست کرده بودند که حتما نمایشگاه فرش ماشینی بعد از نمایشگاه فرش دستبافت با یک فاصله زمانی مناسب برگزار شود.
دوستان در کمیته فرش درخواستی را به وزارت صنعت معدن تجارت داده بودند. آقای وزیر از طریق آقای مقیمی نامهای را به خانم مهندس محرابی ارسال کرده بودند که خانم مهندس محرابی به عنوان مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک این مسئله را مدیریت کنند. ایشان نیز نامهای به ما فرستادند و اواخر فروردین ماه سال جاری ما یک جلسه را در دفتر ایشان در وزارت خانه داشتیم در این جلسه افرادی از انجمن صنایع نساجی به همراه تعدادی از اشخاص از کمیته تخصصی فرش ماشینی و همچنین اقای تولایی رئیس اتاق بازرگانی کاشان به همرا آقای منزوی مدیرعامل قالی سلیمان حضور داشتند. دوستان دیگری هم حضور داشتند که نیازی به نام بردن نیست. کارشناسان وزارتخانه که مستقیماً با خانم مهندس محرابی همکاری میکنند نیز در این جلسه حضور داشتند. در واقع قرار بود که مدیران بخش صنعت دستبافت هم حضور داشته باشند که به دلیل تحریم این جلسه شرکت نکردند. آنها کماکان روی نقطه نظر خودشان اصرار ورزیدند و حاضر به برگزاری همزمانی دو نمایشگاه دستبافت و ماشینی نبودند.
به هر حال باید بپذیریم که صنعت فرش دستبافت خیلی بزرگتر و فراگیرتر از صنعت فرش ماشینی است و به عنوان اولین و برترین بخش حوزه صنایع دستی به شمار میرود. سال های سال است که هویت ایران را در دنیا به جهانیان معرفی میکند و با فرش ماشینی بسیار متفاوت است.
حال من از تمام دوستانی که استدلال برگزاری همزمان نمایشگاه فرش دستبافت و ماشینی را مطرح کردهاند یک سوال دارم. آیا واقعا به هر حال باید بپذیریم که صنعت فرش دستبافت خیلی بزرگتر و فراگیرتر از صنعت فرش ماشینی است و به عنوان اولین و برترین بخش حوزه صنایع دستی به شمار میرود. سال های سال است که هویت ایران را در دنیا به جهانیان معرفی میکند. با فرش ماشینی بسیار متفاوت است. تاجر فرش دستبافت، تاجر فرش ماشینی هم هست؟ کسی این مسئله را تضمین میکند؟
آقای مهندس فرهی با این موضوع در واقع مخالفت کردند و با همکاری برخی دیگر ساز و کار جدیدی را بنا کردند. ایشان عنوان کردند: حالا که آنها (دستبافیها) به ما این امکان را نمیدهند ما هم در شهر آفتاب نمایشگاه فرش ماشینی را همزمان با نمایشگاه فرش دستبافت برگزار میکنیم سایت شهر آفتاب علی رغم دستور العملها و مقرراتی که خودشان پای آنها را امضا کردهاند و موظف به اجرای دستورات سازمان توسعه و تجارت هستند.
یکی از بندهای توافق نامه صورت گرفته میان شهرآفتاب و سازمان توسعه تجارت به این شرح است؛ شرکت نمایشگاه شهرآفتاب اجازه برگزاری رویدادی مشابه با آنچه در مجموعه نمایشگاههای بینالمللی چمران برگزار میشود را در فاصله زمانی کمتر از شش ماه را ندارد.
حال من از تمام دوستانی که استدلال برگزاری همزمان نمایشگاه فرش دستبافت و ماشینی را مطرح کردهاند یک سوال دارم. آیا واقعا تاجر فرش دستبافت، تاجر فرش ماشینی هم هست؟ کسی این مسئله را تضمین میکند؟
اگر صحبت خاصی به عنوان نکته دارید بفرمایید.
دوستان اگر درمورد مسئله نمایشگاه جوانمردانه بخواهند رقابت بکنند ما هم استقبال میکنیم اما اگر قرار است که صرفا با صحبتهای ناعادلان ما را سرکوب کنند و از ظرفیتهایی که دارند به تخریب ما بپردازند خب ما نمیتوانیم کاری انجام دهیم. ما از شنیدن نقاط ضعف خود در نحوه برگزاری این نمایشگاه استقبال میکنیم.
ما در طول یک دههای که در کنار بزرگواران عزیز بودهایم همواره تلاش کردهایم فضا و شرایط رشد آن را محیا کنیم. به نظرم امروز در منطقه خاورمیانه نمایشگاه فرش ماشینی تهران بسیار خوب جا افتاده و در تقویم نمایشگاهی بسیاری از شرکتهای خارجی قرار گرفته است. اما اتفاقاتی که طی این دو سال اخیر رخ داده در درجه اول به تولیدکنندگان آسیب میزند و شرایطی را به وجود آورده که خیلی ها درواقع متضرر شوند.
توصیه من این است که اندکی از حواشی به وجود آمده دور شویم و به صورت یکپارچه به این موضوع بپردازیم. و خواستهای منطبق بر اصول و مسائل اخلاقی است. اتفاقا از این مسئله که دوستان جلسهای ترتیب دهند و در آن همه طرفین به ارئه نقطه نظرات و راهکارهای موجود بپردازند تا بتوانیم نمایشگاهی باشکوهتر که نفع بزرگ آن برای صنعت نساجی و فرش ماشینی کشور است استقبال میکنیم.
————————————————————————————
این مطلب را نیز بخوانید
پیشنهاد سردبیر : فرش وینتیج چیست و چرا علاقه به خرید آن افزایش یافته است؟
————————————————————————————
تحریریه مجله نساجی کهن
ارسال مقالات و ترجمه جهت انتشار در سایت : info@kohanjournal.com
فرم ثبت نام سریع
جهت دریافت آخرین اخبار و رویدادهای نساجی و فرش ماشینی ایران و جهان در فرم زیر ثبت نام کنید