اتکس کو و افزایش سهم در بازار چاپ دیجیتال فرش ماشینی
مصاحبه با آقای مهندس رضوی فرد – نماینده شرکت آتکس کو در ایران – تولید کننده خطوط چاپ دیجیتال فرش ماشینی
اقای مهندس رضوی فرد که فارغ التحصیل دانشگاه امیر کبیر می باشد و اکثر سالهای بعد از دانشگاه را در بخش رنگرزی و تکمیل گذرانده است، مهمترین اصل کاری خود را ارائه و عرضه محصول با کیفیت به مشتری میداند. ایشان که شرکت های متعدد خارجی از برزیل گرفته تا هنگ کنگ و چین را در ایران معرفی می کنند در حال حاضر تمرکز خود را برروی توسعه خطوط چاپ دیجیتال فرش در ایران قرار داده و معتقد است این تکنولوژی آینده است که نباید از آن غفلت کرد. در حاشیه نمایشگاه دموتکس ایشان را در غرفه شرکت آتکس کو چین ملاقات و سعی کردم تا ابهامات و سوالات زیادی که در این رابطه در ذهن داشتم را در قالب مصاحبه از ایشان بپرسم. در زیر گوشه هایی از گفتگوی من با ایشان را از نظر می گذرانید :
جناب آقای رضوی فرد لطفا بیشتر در مورد اتفاقاتی که در شرکت اناکول می گذرد برای ما بفرمایید.
ما محصولات بخش های مختلف صنعت نساجی از مواد شیمیایی و رنگ و مواد کمکی گرفته تا ماشین آلات رنگرزی و چاپ دیجیتال را به بازار ایران عرضه می کنیم. شخصا چند سالی است که برروی تکنولوژی های چاپ دیجیتال و توسعه آن در ایران تمرکز کرده و اعتقاد دارم آینده متعلق به این بخش است و هر روز تکنولوژی های چاپ دیجیتال در حال تحول و توسعه باورنکردنی است. حدود ۸ سال پیش یک خط چاپ دیجیتال پارچه از شرکت آتکس کو خریداری کرده و بر خلاف آنچه در بازار از اجناس چینی به عنوان اجناس بی کیفیت یاد می شود این ماشین تا به امروز با کیفیت و راندمان بالایی در حال کار است سپس با توجه به اعتمادی که به محصولات این شرکت پیدا کردیم تصمیم به اخذ نمایندگی از این شرکت گرفتیم تا بتوانیم در کنار سایر کارهای بازرگانی نیاز بازار ایران به این نوع دستگاه ها را نیز تامین کنیم.
چرا چاپ دیجیتال تا این حد مهم است؟
مهمترین دلیل مطرح شدن و پیشرفت شگفت انگیز چاپ دیجیتال در جهان مساله محیط زیست می باشد. امروزه در بسیاری از کشورهای توسعه یافته اجازه راه اندازی خطوط سنتی روتاری و تخت را نمی دهند و خطوط قدیمی نیز در حال تبدیل به خطوط دیجیتال هستند، به همین سبب بسیاری از شرکت های تولید کننده رنگهای نساجی آسیب رسان به محیط زیست در چین، هند و سایر کشورها تعطیل شده اند و قیمت رنگهای نساجی به شدت در حال افزایش است، همانطور که می دانید برای چاپ کردن یک کیلو الیاف به بیش از ۲۵ کیلو آب نیاز داریم که پس از چاپ پسابی مملو از مواد سمی و مضر برای محیط زیست، مواد کمکی و تعاونی و … را باید وارد طبیعت کنیم که موجب تخریب شدید محیط زیست می شود. در چاپ دیجیتال مصرف آب بسیار کم و حساب شده است و آب مورد مصرف نیز قابلیت برگشت مجدد به چرخه کار را دارد. علاوه بر سبز بودن و دوستدار محیط زیست بودن می توان مزایایی چون اشغال فضای کارگاهی کمتر، کیفیت و راحتی بیشتر، قدرت سفارش پذیری بالا، قدرت تخیل و طراحی بی نهایت بالا، تعداد بی نهایت رنگ و … را نیز اشاره کرد.
درباره اتکس کو بیشتر توضیح دهید.
آتکس کو بیش از ۲۷ سال تنها در بخش تولید ماشین الات چاپ دیجیتال فعالیت دارد و صاحب تجربه بسیار خوبی در این صنعت است و تمامی ماشین آلات چاپ پارچه، تی شرت و فرش ماشینی و موکت را ارائه می دهد. در حاضر تعداد بسیار زیادی از ماشین آلات این شرکت در کشورهای اروپایی نظیر ایتالیا، اسپانیا، ترکیه و … در حال کار است.
این شرکت دارای واحد تحقیق و توسعه بسیار قدرتمندی است که همواره در جهت بهبود شرایط دستگاه ها و ارائه محصولات جدید به بازار تلاش می کنند. در همین نمایشگاه دموتکس شرکت های زیادی از جمله اورینتال ویورز مصر، ماک کارپت مصر، سمور از ترکیه، … از تکنولوژی های آتکس کو برای چاپ دیجیتال برروی فرش استفاده می کنند. در ایران نیز خطوط چاپ دیجیتال زیادی در شرکت هایی مانند پارس موکت، موکت فیروزه ، موکت پارس و … در حال کار است. این شرکت به دنبال استراتژی بلند مدت در ایران است و امیدواریم بتوانیم با توجه به مشکلات محیط زیستی و آب در ایران صنایع نساجی ما به سرعت به سمت جایگزینی تکنولوژی دیجیتال با سیستم های سنتی چاپ بروند.
در صورت امکان بیشتر در مورد تکنولوژی های چاپ فرش ماشینی موجود در بازار توضیح دهید.
کلا دو نوع تکنولوژی چاپ دیجیتال در بازار وجود دارد که یکی بر پایه والو جت و دیگری بر پایه تکنولوژی پیزو استوار شده است، تکنولوژی بر پایه پیزو در شرکت زیمر با نام تجاری کلاریس و در ماشین آلات آتکس کو با نام تجاری وگا به بازار عرضه می شود. تکنولوژی والو جت که در حال قدیمی شدن است با نام تجاری کروموجت می باشد. تکنولوژی کروموجت به دلیل مصرف آب و انرژی بالاتر، نیاز به یک رنگ ساز، نمونه گیری مشکل، نیاز به یک متخصص رنگ، شستشوی ماشین، بشکه شوری و … در مقایسه با تکنولوژی های جدید بسیار دست و پاگیر و دشوار است. در تکنولوژی های کلاریس و وگا همه این مشکلات رفع شده است.
در شرکت آتکس کو خطوط تولید انواع فرش ماشینی اکریلیک، نایلون، پشمی، پلی استر را عرضه می کنیم.
ماشین آلات ما نسبت به رقبای اروپایی مزایای به مراتب بیشتری داراست. اصولا مهمترین بخش ماشین چاپ فرش همان جت پیزو است که توسط یک شرکت آمریکایی تولید می شود و ما و رقبای اروپایی هردو از این نوع جت سود می بریم و حتی تکنولوژی خریداری شده توسط ما بالاتر از سایر رقباست. جت های نصب شده ما قابل بازشدن و تعمیر می باشد. عمق نفوذ رنگ در ماشین آلات بسیار عالی است به طوری که طرح فرش در پشت آن به صورت بسیار واضح دیده می شود و مانند برخی از نمونه های موجود در بازار رنگ در پشت فرش پخش نمی شود.
لطفا در مورد پروسه چاپ فرش ماشینی از ابتدا تا انتها توضیح دهید.
ابتدا رول بافته شده فرش در قسمت تغذیه دستگاه قرار می گیرد، این رول فرش باید شیرینگ شده باشد و میزان پرز روی آن حداقل میزان ممکن باشد. رول فرش می تواند لاتکس خورده باشد و یا خیر. رول پس از بازشدن و گذر از آکومولاتور وارد بخشی می شود که به کمک یک سری فعالیهای مکانیکی مانند باز کردن خاب فرش و اضافه کردن برخی مواد به فرش با هدف قدرت جذب و نفوذ و کسب بهترین نتیجه چاپ را فراهم می کنیم.
در مرحله چاپ از دو نوع مرکب سی ام وای کی و مرکب های نفوذ دهنده به نام بلانک اینک (Blank ink) استفاده میشود که با تزریق به سر جت عمق نفوذ رنگ را افزایش می دهد. بعد از چاپ سیستم فشاردهنده را داریم که تنظیمات خاص خود را دارد. پس از فشرده شدن سطح فرش وارد مرحله خشک کن و فیکسه کردن رنگ می شویم. و در آخر نیز فرش وارد بخش شستشو و خشک کن نهایی می شود، عرض ماشین چاپ فرش می تواند از ۲ تا ۷ متر باشند.
ما تنها شرکتی هستیم که می توانیم برروی فرش های ماشینی اکریلیک چاپ انجام دهیم و دیگر رقبای ما این توانایی را ندارند. خطوط آتکس کو از نظر سرمایه گذاری تا ۵۰ درصد مناسب از نمونه های اروپایی عرضه می شود و می تواند یک گزینه مناسب برای شرکت هایی باشد که می خواهند وارد بحث چاپ فرش ماشینی شوند.
◄ نمونه فرش ماشینی ۱۲۰۰ شانه اکریلیک که توسط ماشین آلات چاپ دیجیتال فرش اتکس کو چین چاپ شده است. وضوح و زیبایی نقشه فرش دقیقا مشابه فرش ماشینی فیس تو فیس بوده و عمق نفوذ رنگ در پشت فرش دیده می شود.
[instagram-feed]