اتکس کو و افزایش سهم در بازار چاپ دیجیتال فرش ماشینی

دانلود نسخه دیجیتال مجله کهن
مصاحبه با آقاي مهندس رضوي فرد – نماينده شركت آتكس كو در ايران – توليد كننده خطوط چاپ ديجيتال فرش ماشيني
اقاي مهندس رضوي فرد كه فارغ التحصيل دانشگاه امير كبير مي باشد و اكثر سالهاي بعد از دانشگاه را در بخش رنگرزي و تكميل گذرانده است، مهمترين اصل كاري خود را ارائه و عرضه محصول با كيفيت به مشتري ميداند. ايشان كه شركت هاي متعدد خارجي از برزيل گرفته تا هنگ كنگ و چين را در ايران معرفي مي كنند در حال حاضر تمركز خود را برروي توسعه خطوط چاپ ديجيتال فرش در ايران قرار داده و معتقد است اين تكنولوژي آينده است كه نبايد از آن غفلت كرد. در حاشيه نمايشگاه دموتكس ايشان را در غرفه شركت آتكس كو چين ملاقات و سعي كردم تا ابهامات و سوالات زيادي كه در اين رابطه در ذهن داشتم را در قالب مصاحبه از ايشان بپرسم. در زير گوشه هايي از گفتگوي من با ايشان را از نظر مي گذرانيد :
جناب آقاي رضوي فرد لطفا بيشتر در مورد اتفاقاتي كه در شركت اناكول مي گذرد براي ما بفرماييد.
ما محصولات بخش هاي مختلف صنعت نساجي از مواد شيميايي و رنگ و مواد كمكي گرفته تا ماشين آلات رنگرزي و چاپ ديجيتال را به بازار ايران عرضه مي كنيم. شخصا چند سالي است كه برروي تكنولوژي هاي چاپ ديجيتال و توسعه آن در ايران تمركز كرده و اعتقاد دارم آينده متعلق به اين بخش است و هر روز تكنولوژي هاي چاپ ديجيتال در حال تحول و توسعه باورنكردني است. حدود 8 سال پيش يك خط چاپ ديجيتال پارچه از شركت آتكس كو خريداري كرده و بر خلاف آنچه در بازار از اجناس چيني به عنوان اجناس بي كيفيت ياد مي شود اين ماشين تا به امروز با كيفيت و راندمان بالايي در حال كار است سپس با توجه به اعتمادي كه به محصولات اين شركت پيدا كرديم تصميم به اخذ نمايندگي از اين شركت گرفتيم تا بتوانيم در كنار ساير كارهاي بازرگاني نياز بازار ايران به اين نوع دستگاه ها را نيز تامين كنيم.
چرا چاپ ديجيتال تا اين حد مهم است؟
مهمترين دليل مطرح شدن و پيشرفت شگفت انگيز چاپ ديجيتال در جهان مساله محيط زيست مي باشد. امروزه در بسياري از كشورهاي توسعه يافته اجازه راه اندازي خطوط سنتي روتاري و تخت را نمي دهند و خطوط قديمي نيز در حال تبديل به خطوط ديجيتال هستند، به همين سبب بسياري از شركت هاي توليد كننده رنگهاي نساجي آسيب رسان به محيط زيست در چين، هند و ساير كشورها تعطيل شده اند و قيمت رنگهاي نساجي به شدت در حال افزايش است، همانطور كه مي دانيد براي چاپ كردن يك كيلو الياف به بيش از 25 كيلو آب نياز داريم كه پس از چاپ پسابي مملو از مواد سمي و مضر براي محيط زيست، مواد كمكي و تعاوني و … را بايد وارد طبيعت كنيم كه موجب تخريب شديد محيط زيست مي شود. در چاپ ديجيتال مصرف آب بسيار كم و حساب شده است و آب مورد مصرف نيز قابليت برگشت مجدد به چرخه كار را دارد. علاوه بر سبز بودن و دوستدار محيط زيست بودن مي توان مزايايي چون اشغال فضاي كارگاهي كمتر، كيفيت و راحتي بيشتر، قدرت سفارش پذيري بالا، قدرت تخيل و طراحي بي نهايت بالا، تعداد بي نهايت رنگ و … را نيز اشاره كرد.
درباره اتكس كو بيشتر توضيح دهيد.
آتكس كو بيش از 27 سال تنها در بخش توليد ماشين الات چاپ ديجيتال فعاليت دارد و صاحب تجربه بسيار خوبي در اين صنعت است و تمامي ماشين آلات چاپ پارچه، تي شرت و فرش ماشيني و موكت را ارائه مي دهد. در حاضر تعداد بسيار زيادي از ماشين آلات اين شركت در كشورهاي اروپايي نظير ايتاليا، اسپانيا، تركيه و … در حال كار است.
اين شركت داراي واحد تحقيق و توسعه بسيار قدرتمندي است كه همواره در جهت بهبود شرايط دستگاه ها و ارائه محصولات جديد به بازار تلاش مي كنند. در همين نمايشگاه دموتكس شركت هاي زيادي از جمله اورينتال ويورز مصر، ماك كارپت مصر، سمور از تركيه، … از تكنولوژي هاي آتكس كو براي چاپ ديجيتال برروي فرش استفاده مي كنند. در ايران نيز خطوط چاپ ديجيتال زيادي در شركت هايي مانند پارس موكت، موكت فيروزه ، موكت پارس و … در حال كار است. اين شركت به دنبال استراتژي بلند مدت در ايران است و اميدواريم بتوانيم با توجه به مشكلات محيط زيستي و آب در ايران صنايع نساجي ما به سرعت به سمت جايگزيني تكنولوژي ديجيتال با سيستم هاي سنتي چاپ بروند.
در صورت امكان بيشتر در مورد تكنولوژي هاي چاپ فرش ماشيني موجود در بازار توضيح دهيد.
كلا دو نوع تكنولوژي چاپ ديجيتال در بازار وجود دارد كه يكي بر پايه والو جت و ديگري بر پايه تكنولوژي پيزو استوار شده است، تكنولوژي بر پايه پيزو در شركت زيمر با نام تجاري كلاريس و در ماشين آلات آتكس كو با نام تجاري وگا به بازار عرضه مي شود. تكنولوژي والو جت كه در حال قديمي شدن است با نام تجاري كروموجت مي باشد. تكنولوژي كروموجت به دليل مصرف آب و انرژي بالاتر، نياز به يك رنگ ساز، نمونه گيري مشكل، نياز به يك متخصص رنگ، شستشوي ماشين، بشكه شوري و … در مقايسه با تكنولوژي هاي جديد بسيار دست و پاگير و دشوار است. در تكنولوژي هاي كلاريس و وگا همه اين مشكلات رفع شده است.
در شركت آتكس كو خطوط توليد انواع فرش ماشيني اكريليك، نايلون، پشمي، پلي استر را عرضه مي كنيم.
ماشين آلات ما نسبت به رقباي اروپايي مزاياي به مراتب بيشتري داراست. اصولا مهمترين بخش ماشين چاپ فرش همان جت پيزو است كه توسط يك شركت آمريكايي توليد مي شود و ما و رقباي اروپايي هردو از اين نوع جت سود مي بريم و حتي تكنولوژي خريداري شده توسط ما بالاتر از ساير رقباست. جت هاي نصب شده ما قابل بازشدن و تعمير مي باشد. عمق نفوذ رنگ در ماشين آلات بسيار عالي است به طوري كه طرح فرش در پشت آن به صورت بسيار واضح ديده مي شود و مانند برخي از نمونه هاي موجود در بازار رنگ در پشت فرش پخش نمي شود.
لطفا در مورد پروسه چاپ فرش ماشيني از ابتدا تا انتها توضيح دهيد.
ابتدا رول بافته شده فرش در قسمت تغذيه دستگاه قرار مي گيرد، اين رول فرش بايد شيرينگ شده باشد و ميزان پرز روي آن حداقل ميزان ممكن باشد. رول فرش مي تواند لاتكس خورده باشد و يا خير. رول پس از بازشدن و گذر از آكومولاتور وارد بخشي مي شود كه به كمك يك سري فعاليهاي مكانيكي مانند باز كردن خاب فرش و اضافه كردن برخي مواد به فرش با هدف قدرت جذب و نفوذ و كسب بهترين نتيجه چاپ را فراهم مي كنيم.
در مرحله چاپ از دو نوع مركب سي ام واي كي و مركب هاي نفوذ دهنده به نام بلانك اينك (Blank ink) استفاده ميشود كه با تزريق به سر جت عمق نفوذ رنگ را افزايش مي دهد. بعد از چاپ سيستم فشاردهنده را داريم كه تنظيمات خاص خود را دارد. پس از فشرده شدن سطح فرش وارد مرحله خشك كن و فيكسه كردن رنگ مي شويم. و در آخر نيز فرش وارد بخش شستشو و خشك كن نهايي مي شود، عرض ماشين چاپ فرش مي تواند از 2 تا 7 متر باشند.
ما تنها شركتي هستيم كه مي توانيم برروي فرش هاي ماشيني اكريليك چاپ انجام دهيم و ديگر رقباي ما اين توانايي را ندارند. خطوط آتكس كو از نظر سرمايه گذاري تا 50 درصد مناسب از نمونه هاي اروپايي عرضه مي شود و مي تواند يك گزينه مناسب براي شركت هايي باشد كه مي خواهند وارد بحث چاپ فرش ماشيني شوند.
◄ نمونه فرش ماشيني 1200 شانه اكريليك كه توسط ماشين آلات چاپ ديجيتال فرش اتكس كو چين چاپ شده است. وضوح و زيبايي نقشه فرش دقيقا مشابه فرش ماشيني فيس تو فيس بوده و عمق نفوذ رنگ در پشت فرش ديده مي شود.
[instagram-feed]