تضعيف هرچه بيشتر صنعت نساجي با ادغام وزارت صنايع در بازرگاني

دانلود نسخه دیجیتال مجله کهن
رئيس هيئت مديره انجمن نساجي با اشاره به واردات بي رويه محصولات نساجي به كشور گفت: تا كنون كه وزارت صنايع يك وزارتخانه تخصصي محسوب ميشد توجه مناسبي به صنعت نساجي صورت نميگرفت و در صورت ادغام وزارت صنايع در بازرگاني نيز اين صنعت ضعيفتر از قبل خواهد شد.
محمد مروج در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با بيان اينكه فعالان صنعت نساجي به ادغام وزارت صنايع در بازرگاني خوشبين نيستند، تصريح كرد: وزارت صنايع زماني كه به عنوان يك وزارتخانه مستقل فعال بود توجه مناسبي به صنعت نساجي نداشت و بيشتر وزارت خودرو محسوب ميشد، حال با ادغام نيز احتمالاً صنعت نساجي بيشتر از قبل مورد بي توجهي قرار خواهد گرفت.
وي ابراز اميدواري كرد ادغام وزارت صنايع و بازرگاني با مطالعه صورت گيرد.
* صنعتگران همچنان در انتظار موافقت سازمان حمايت براي تعديل قيمتها
رئيس انجمن نساجي با اشاره به فعاليت 300 هزار نفر در صنعت نساجي ايران، گفت: قرار بود 30 درصد از درآمد حاصل از هدفمندي يارانهها توسط پخش صنعت جذب شود كه از اين رقم به جزء خط اعتباري انرژي، حتي يك ريال هم نصيب صنعت نساجي نشد.
وي با بيان اينكه صنعتگران از جزئيات ادغام وزارتخانههاي صنايع و بازرگاني اطلاعي ندارند، افزود: اين مسئله در هيچ جا مطرح نشده و از توليدكنندگان نيز مشورتي خواسته نشده است.
وي تأكيد كرد: صنعتگران در مواجه با موضوع ادغام وزارتخانههاي صنايع و بازرگاني به وحشت افتادهاند.
مروج ادامه داد: فعالان صنعت نساجي به شدت نگران واردات بيرويه محصولات نساجي خارجي به كشور هستند و در همين حال از سازمان حمايت از توليدكننده خواستهاند تا مجوز افزايش قيمت محصولاتشان را صادر كند.
وي توضيح داد: با توجه به رشد 22 درصدي قيمت يورو و بالا رفتن قيمت مواد اوليه، بهاي تمام شده فرش ماشيني بدون احتساب قيمت حاملهاي انرژي 46.1 درصد افزايش يافته است كه در جهت تعديل قيمت كارخانهها از سازمان حمايت كمك خواستهايم.
رئيس انجمن نساجي افزود: در حال حاضر صنايع زيادي متقاضي صدور مجوز افزايش قيمت توليداتشان هستند ولي تاكنون فقط براي روغن نباتي مجوز افزايش 20 درصدي قيمت صادر شده است و ما همچنان منتظريم.
* ادغام وزارت نفت در نيرو با هدف پرداخت بدهي وزارت نيرو
رئيس انجمن نساجي در ادامه با اشاره به مصوبه دولت براي ادغام وزارت نفت در نيرو تصريح كرد: از شنيدن خبر ادغام وزارتخانههاي نفت و نيرو شوكه شديم و در اين مورد تنها دليل موجود اين استكه وزارت نيرو بدهي زيادي به پيمانكاران خود دارد و از طريق ادغام با وزارت نفت در واقع يك وزارتخانه بدهكار به يك وزارتخانه پولساز وصل مي شود تا بدهياش را پرداخت كند.
به گفته وي در ادغام وزارت كشاورزي و جهاد تجربه نشان داد كه هيچ وقت از تعداد كاركنان وزارتخانهها كم نشده، بلكه دو تا سه معاون نيز به در قالب وزارتخانه جديد ايجاد شد.
مروج ادامه داد: در مورد ادغام وزارتخانههاي كار و رفاه نيز نگراني تشكلهاي صنعتي بيسروسامان شدن سازمان تأمين اجتماعي است.
وي افزود: در حال حاضر 32 ميليون نفر با سازمان تأمين اجتماعي مرتبط هستند كه 7.5 ميليون نفر آنها بيمه پردازند و يك و نيم ميليون نفر نيز بازنشسته محسوب ميشوند و با احتساب تعداد اعضاي خانواده آنها ميتوان گفت حدود 32 ميليون نفر با اين سازمان در ارتباط هستند.
وي تأكيد كرد: سازمان تأمين اجتماعي زماني كه با وزارت رفاه همكاري داشت نظم بيشتري در كارها موجود بود ولي وقتي زيرمجموعه اين وزارتخانه قرار گرفت به يك سازمان بينظم و قاعده تبديل شد.