پژوهشگران کشور موفق به توليد غشاي الياف توخالي شدند
محققان پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران موفق به توليد غشاء الياف تو خالي شدند که قادر به جداسازي هيدروژن و اکسيژن است.
مجيد خلج زاده مدير روابط عمومي پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران با اعلام اين مطلب گفت: مرکز رشد پژوهشگاه داراي 40 واحد فناور است که يکي از شرکتهاي اين مرکز موفق به توليد غشاي الياف هاي تو خالي شد.
وي با تأکيد بر اين که اين غشا فناوري پيشرفته (hitech) در صنعت پليمر است، افزود: اين فناوري به طور انحصاري در اختيار کشورهاي محدودي چون آمريکا و سوئيس است که به دليل شرايط خاص کشور دسترسي به محصولات شرکتهاي سازنده اين نوع غشاها عملاً ميسر نيست.
خلج زاده با بيان اين که اين غشاها قادر به جداسازي هيدروژن و اکسيژن هستند، ادامه داد: در اين طرح پس از طراحي، نصب و راه اندازي واحد نيمه صنعتي، غشاي پليمري الياف تو خالي به روش جدا سازي فازي توليد شد.
وي توضيح داد: با تغيير در شرايط فرآيند ساخت، دو ساختار متفاوت غشاهاي نامتقارن متخلخل و غشاهاي نامتقارن حاصل شد که منجر به کاربرد آن در سيستمهاي جداسازي متفاوتي مي شود.
خلج زاده مهم ترين کاربرد غشاهاي نامتقارن متخلخل را در ميکروفيلتراسيون دانست و به مهر گفت: اين غشاها براي جداسازي گازها، تراوش تبخيري و اسمز معکوس استفاده مي شود. ضمن آنکه در حوزه هاي مختلف از جمله صنايع جداسازي گاز، صنايع تصفيه آب و پساب، صنايع غذايي، پزشکي، حمل و نقل، صنعت نفت، گاز و پتروشيمي و صنايع نيروگاهي مورد استفاده قرار مي گيرد.
وي به مزاياي اين غشاها اشاره کرد و افزود: پايين بودن هزينه هاي سرمايه گذاري اوليه و عملياتي، آسان بودن عمليات، پايين بودن مصرف انرژي، کم بودن وزن و حجم در مقايسه با سيستمهاي جداسازي رايج مانند تقطير، دستيابي به دانش فني و ساخت غشاهاي پليمري الياف تو خالي، ايجاد توانمندي در زمينه طراحي، ساخت و راه اندازي واحد صنعتي توليد غشا پليمري و ايجاد زيرساخت تحقيق و پژوهش در زمينه علوم و تکنولوژي غشايي از جمله مزايا و ويژگي هاي اين فناوري است.
منبع: خبرگزاري مهر


