اخبار نساجی

کالای صادراتی ایران ۱۱درصد گران و واردات ۱۳درصد ارزان شد

قیمت هر تن کالای صادراتی ایران در سال جاری ۱۱ درصد گران تر از پارسال و ارزش واردات هر تن کالا نیز ۱۳ درصد ارزان تر از سال گذشته شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، طی هشت ماهه امسال 63 میلیون تن کالا صادر شد که ارزش ریالی آن 834 هزار میلیارد ریال و ارزش دلاری آن بیش از 31.4 میلیارد دلار بوده است، این در حالی است که طی هشت ماهه سال گذشته بیش از 58 میلیون تن کالا به ارزش 65 هزار میلیارد تومان و 26.2 میلیارد دلار صادر شده است که به ترتیب رشدهای 7.5، 28 و 19.7 درصد داشته است.

ارزش و وزن کالاهای صادراتی و وارداتی ایران

بنابراین، ارزش هر کیلو کالای صادراتی ایران در سال جاری 1315 تومان می شود که در مقایسه با 1105 تومان پارسال 19 درصد رشد دارد. ارزش هر تن کالای صادراتی نیز در سال جاری 495 دلار می شود که رشد 11 درصدی در مقایسه با رقم 445 دلار سال گذشته دارد.

به گزارش تسنیم، تا پایان آبان ماه امسال بیش از 26 میلیون تن کالا به ارزش 88 هزار میلیارد تومان و 34.2 میلیارد دلار وارد شد که به لحاظ وزنی 37.5 درصد در مقایسه با 19 میلیون تن پارسال رشد دارد، به لحاظ ارزش ریالی 26.4 درصد بیشتر از 70 هزار میلیارد تومان پارسال و از نظر ارزش دلاری نیز 20 درصد بالاتر از 28.4 میلیارد دلار سال گذشته است.

بر این اساس، ارزش هر کیلو کالای وارداتی ایران در سال جاری 3390 تومان می شود که در مقایسه با 3688 تومان پارسال 9 درصد رشد دارد. ارزش هر تن کالای وارداتی نیز در سال جاری 1308 دلار می شود که رشد 13 درصدی در مقایسه با رقم 1496 دلار سال گذشته دارد.

انتظار می رود با توجه به نزدیک شدن انتخابات در ایران سال 1396 سال مهمی برای اقتصاد ایران باشد چرا که امکان ایجاد تغییرات و یا تنش های جدید در بازار باعث نگرانی بیش از پیش سرمایه گذاران در بازار و توقف مجدد بازارهایی مانند مسکن و تحرکات قابل پیش بینی در بازار ارز و بورس خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا