اخبار نساجی

بی‌مهری در تار و پود صنعت فرش

 

اژدهای زرد به جنگ نارنج وترنج امده است

قدس انلاین : بهمن محمدی با بیان اینکه در سال های اخیر به فرش دستبافت کشور بی توجهی شده است، گفت: یکی از دلایلی که موجب شده تا فرش دستبافت ایرانی مهجور بماند، نبود بازاریابی مناسب بوده که این صنعت را به رکود کشانده است.

عضو کمیسیون کشاورزری، آب و منابع طبیعی مجلس هشتم  افزود: در حال حاضر به علت عدم توجه و حمایت دولت از صنعت فرش، چینی‌ها فرش‌های خود را با نام و نشان فرش ایرانی به جهان عرضه می‌کنند.

نماینده مردم فریدن، فریدونشهر و چادگان در مجلس هشتم با بیان اینکه بی‌توجهی به صنعت فرش آسیب‌های جدی به این صنعت وارد کرده است، گفت: همگام با آغاز رکود در صنعت فرش و بی‌توجهی مسئولان و دستگاه‌های ذی‌ربط شرایط برای قدرت یافتن رقبیبان سنتی فرش ایران همچون چین، هند و ترکیه فراهم شد به طوری که هم‌اکنون این کشورها با الگو برداری از نقش‌های اصیل ایرانی بازار فرش دستباف ایران را تسخیر کردند.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون کشور چین نه تنها با الگوبرداری از نقش‌های اصیل ایرانی فرش‌هایی مشابه فرش‌های ایران تولید می‌کند که محصولات خود را در بازارهای جهان با نام و نشان فرش ایران نیز به فروش می‌رساند.

محمدی ادامه داد: دولت نه تنها در چند سال گذشته کمکی به صنعت فرش کشور نکرده است بلکه با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها کارگاهای قالی بافی را نیز به تعطیلی کشانده است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس هشتم اظهارداشت: اگر دولت به موقع سهم بخش تولید را از درآمد هدفمند کردن یارانه‌ها پرداخت می‌کرد، وضعیت کنونی برای صنایع کشور و همچنین صنعت فرش به وجود نمی‌آمد.

این نماینده مجلس هشتم با بیان این‌که هزینه تولید در کشور به شدت افزایش یافته است، گفت: افزایش هزینه تولید به افزایش قیمت فرش دامن زده که این موضوع نیز رکود را در بازار فرش افزایش داده است.

نماینده مردم فریدن، فریدونشهر و چادگان در مجلس هشتم در پایان یادآور شد: دولت باید هر چه زودتر سهم بخش تولید را به این بخش تخصیص دهد در غیر این صورت کارگاه‌های قالی بافی نیز همچون کارگاه‌ها و صنایع دیگر به تدریج تعطیل خواهند شد

فرش چینی زیر پای بازار جهانی قرار گرفته ‌است

درهمین راستا , سخنگوی کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی گفت: بی توجهی به صنعت فرش دست‌باف و صنایع دستی باعث شده، کشورهایی مثل چین با کپی کاری و رونوشت ازاین هنر ایرانی، اقدام به تولید فرش دست‌باف کرده و بازار جهانی را به دست گیرند.

سید کاظم دلخوش اباتری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به آسیب‌های وارده به حوزه صنایع دستی و خصوصاً فرش دست‌باف یادآور شد: یکی ازآسیب‌های جدی حوزه صنایع دستی ایران ، بی توجهی به فرش‌بافان و هنرمندان این حوزه است. هنری که در گذشته نه چندان دور، نظر هربیننده‌ای را به خود جلب می کرده است.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی افزود: بی توجهی به صنعت فرش و صنایع دستی باعث شده، کشورهایی مثل چین با کپی کاری و رونوشت ازاین هنر ایرانی، اقدام به تولید فرش دستباف کرده و بازار جهانی را در دست بگیرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم اظهار داشت: طی سالهای اخیر، چین به خوبی توانسته با جلب بازار جهانی ،جایگزین خوبی برای بازار فرش ایران باشد و حتی به بازار داخلی نیز ورود پیدا کند.

‌ وی افزود: مجلس هشتم هر زمان که قالیبافان و تولیدکنندگان داخلی نیازمند حمایت بوده‌اند کوتاهی نکرده است مثلا برای حمایت از فرش بافان، ماده 19 را تصویب کرده‌ایم و به موجب این ماده، بخشش سود تسهیلات بانکی 10 ساله را برای فرش بافان در نظر گرفتیم، ولی این حمایت‌ها به تنهایی نتوانستند راهگشا باشند.

سخنگوی کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی بی توجهی به رقبا و بازار خارجی را یکی دیگر از عوامل و مشکلات حوزه صنایع دستی دانست و گفت: متاسفانه نادیده گرفتن رقبای خارجی و عدم توجه به کیفیت کالا از جمله مشکلاتی است که دامنگیرصنعت کشور شده است.

وی افزود: متاسفانه طی چند سال گذشته اجناسی را در نمایشگاه‌های بین المللی شرکت داده ایم که از کیفیت پایینی نسبت به کالاهای مشابه خارجی برخوردار بوده اند لذا این امر موجب حذف ایران از بازار رقابت خارجی می شود.

این نماینده مجلس هشتم اظهار داشت:‌ زمانی که مرغوبیت کالا کاهش یابد، بازار خارجی جذب کالاهای با کیفیت رقیب شده وایران بازار خود را از دست می دهد.

دلخوش افزایش هزینه تولید را یکی دیگرازعوامل و مشکلات از دست دادن بازار صنایع دستی خصوصاً فرش دست‌باف دانست و افزود: افزایش هزینه تولید داخلی و عدم حمایت دولت از تولید، در بسیاری از زمینه‌ها باعث از دست رفتن بازار خارجی می شود.

نماینده مردم صومعه سرا در خانه ملت یادآور شد: در گذشته نه چندان دور، ایران در حوزه صنایع دستی وفرش و بازار پسته، حرف اول را می زد ولی به دلیل بی تدبیری برخی دولت مردان و مسئولان ذی‌ربط ، بازارهای خود را از دست داده‌ایم.

وی تاکید کرد: دولت برای حمایت از بخش تولید باید برنامه‌های دقیق و مناسبی را اجرا کند و بخش خصوصی نیز براساس اصل 44 قانون اساسی،در پیگیری مشکلات حوزه بازرگانی ، تجارت و تولید ، نقاط ضعف و قوت را شناسایی کرده و برای رفع آنها تدبیری خاص بیندیشد.

سخنگوی کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی همچنین از قوه قضاییه خواست برای حل مشکلات تولید وارد عمل شده و امنیت قضایی را به درستی ایجاد کند.

دلخوش تاکید کرد: همه موضوعات یادشده برای اجرای صحیح، نیازمند نظارت همه جانبه دولت است.

بی‌مهری در تار و پود صنعت فرش

همچنین , عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه در سال‌‌های اخیر به صنعت فرش کشور کم توجهی شده،گفت:در سال‌های اخیر به صنعت فرش کشور بی توجهی شده که رسیدگی به آن از سوی دولت بیش از گذشته احساس می‌شود.

حسین گروسی در گفت‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت با اشاره به اینکه فرش دستبافت ایرانی در همه جای دنیا خواهان دارد،افزود:فرش دستبافت ایرانی کالایی است که در همه جای دنیا خواهان دارد ولی متأسفانه در داخل کشور از سوی مسئولان مورد بی مهری قرار گرفته است.

نماینده مردم شهریار،شهر قدس و ملارد در مجلس شورای اسلامی در ادامه با ابراز گله‌مندی از عملکرد دولت در بخش صادرات فرش و محصولات غیر نفتی،تأکید کرد:توجه به صادرات غیر نفتی به خصوص کالایی مانند فرش که زمینه اشتغالزایی در جامعه را فراهم می‌‌کند،موضوعی است که باید به طور جدی به آن پرداخته شود.

وی افزود:فرش یک هنر،صنعت ملی و یکی از اقلام مهم صادراتی کشور بوده و جزو 10 قلم کالای عمده صاردات غیر نفتی کشور محسوب می‌‌شود.

گروسی اظهارداشت:در سال‌های اخیر صنعت فرش دستبافت ایران با مشکلاتی روبرو بوده که برای افزایش توان صادراتی و نیز حفظ سهم ایران در بازارهای جهانی باید راهکارهایی اندیشیده شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد:اگر ما بتوانیم حلقه‌‌ای یکپارچه از تولید تا صادرات را از طریق حمایت دولت و بانک‌ها تشکیل دهیم،می‌توانیم زمینه‌های توسعه صادرات این کالای گرانبهای ایرانی را به نحو مطلوبی در بازارهای جهانی توسعه دهیم.

وی در ادامه صنعت فرش دستبافت ایران را موقعیت مناسبی جهت اشتغالزایی جوانان و نیروهای متخصص این رشته دانست تأکید کرد:صنعت فرش دستبافت ایران یک مقوله چند وجهی است که مهمترین آن ایجاد اشتغال و کاهش آمار بیکاری است،بنابراین باید به این بخش از صنعت فرش بیشتر توجه شود.

نماینده مردم شهریار،شهر قدس و ملارد در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت:صنعت فرش دستبافت در تاریخ کشور جای دارد که متأسفانه در حال حاضر دولت حمایت‌های لازم را برای توسعه این صنعت انجام نمی‌دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا