اخبار نساجیمقالات نساجی

افزایش فروش ماشین آلات نساجی (ریسندگی) شرکت تویوتا در هند

دانلود نسخه دیجیتال مجله کهن

دکتر شاهین کاظمی دکتری مهندسی شیمی نساجی و علوم الیاف، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مقدمه

صنعت نساجی در ژاپن از قدمت بسیار زیادی برخوردار است و تا آغاز جنگ جهانی دوم اصلی ترین صنعت این کشور به حساب می آمد و اقتصاد این جزیره بر اساس این صنعت استوار بوده است. در این مدت شرکتهای بسیار معتبری در ژاپن اقدام به ساخت و تولید ماشین آلات نساجی نموده اند.

بر طبق آمار جهانی منتشر شده در سال ۲۰۱۵ میلادی، این کشور پس از کشورهای آلمان و چین با صادراتی به ارزش ۱۷۶۳ میلیون یورو، بالاتر از کشورهای ایتالیا و سوئیس در جایگاه سومین صادرکننده ماشین آلات نساجی دنیا قرار دارد که البته در این لیست کشورهایی نظیر کره جنوبی، آمریکا، فرانسه و تایوان نیز در رده های پنجم به بعد قرار دارند (شکل ۱). بررسی آمارها حاکی از آن است که قدرت ماشین سازی صنعت نساجی ژاپن بیشتر در حوزه های بافندگی، ریسندگی و ذوب ریسی قرار دارد و سایر حوزه های نساجی در رتبه های بعدی قرار دارند.

شکل ۱ – بزرگترین کشورهای صادرکننده ماشین آلات نساجی جهان بر حسب ارزش فروش به میلیون یوروافزایش فروش ماشین آلات ریسندگی شرکت تویوتا در هند

کشور چین بزرگترین مقصد صادراتی ماشین آلات نساجی ساخت ژاپن می باشد به نوعی که آمار حاکی از آن است که بیش از ۲۸% ماشین آلات نساجی مورد نیاز چین از کشور ژاپن تامین می شود.
پس از چین کشور هندوستان در رتبه بعدی قرار دارد که نزدیک به ۱۵% ماشین آلات نساجی خود را از ژاپن تامین می نماید و در رتبه های بعدی به ترتیب کشورهای پاکستان، اندونزی و بنگلادش قرار دارند. همانگونه که از این آمار مشخص کشورهای جنوب شرقی و جنوب آسیا را می توان مهمترین بازار هدف صنایع ماشین سازی نساجی ژاپن محسوب نمود.

 

تاریخچه شرکت تویوتا

آقای ساکیچی تویودا (تولد: ۱۸۶۷ – مرگ: ۱۹۳۰) (شکل ۲) فرزند یک نجار فقیر و موسس این شرکت از سال ۱۸۹۰ میلادی فعالیت خود را با ساخت ماشین آلات بافندگی چوبی آغاز نمود و در سال ۱۸۹۶ توانست اولین ماشین بافندگی فلزی دارای موتور خود را تولید نماید. فعالیت ایشان در این حوزه در سال ۱۹۰۶ میلادی با ساخت اولین ماشین بافندگی حلقوی وارد مرحله تازه ای شد (شکل ۳) و پس از آن در سال ۱۹۲۶ با ساخت اولین ماشین بافندگی تاری-پودی اتوماتیک نوع G که دارای قابلیت تعویض خودکار ماکو بدون توقف ماشین بود توانست انقلابی در صنعت ساخت این ماشین آلات ایجاد نماید به نحوی که سرعت بافت این ماشین بیش از ۲۰ برابر ماشینهای مشابه گردید.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

شکل ۲ – آقای ساکیچی تویودا، موسس شرکت تویوتا

افزایش فروش ماشین آلات ریسندگی شرکت تویوتا در هند

شکل ۳ – اولین ماشین گردباف ساخت شرکت تویوتاافزایش فروش ماشین آلات ریسندگی شرکت تویوتا در هند

این ماشین در سال ۲۰۰۷ به عنوان شانزدهمین پیشرفت ماندگار صنعت ساخت ماشین آلات مکانیکی ژاپن انتخاب گردید.
متعاقب آن در سال ۱۹۲۹ این شرکت اولین ماشین ریسندگی خود، در سال ۱۹۶۸ اولین ماشین ریسندگی چرخانه ای (اپن اند OE) و در سال ۱۹۸۰ اولین ماشین بافندگی جت هوا (ایرجت) را نیز تولید نمود (شکل ۴) و تاکنون فعالیت خود در ساخت ماشین آلات ریسندگی و بافندگی را با ارائه ابداعات منحصر به فرد ادامه داده است و از سال ۲۰۱۲ با خریداری شرکت اوستر سوئیس، جایگاه خود در عرصه های بین المللی صنعت نساجی را ارتقا داده است (شکل ۵).

شکل ۴ – ماشین ریسندگی رینگ تویوتا RX300 مجهز به سیستم کشش الکترونیکی

شکل ۵ – ماشین بافندگی ایرجت تویوتا JAT810 مجهز به سیستم تشکیل دهنه الکترونیکی

در کنار ساخت ماشین آلات نساجی در سال ۱۹۳۳ آقای کیچیرو تویودا (بزرگترین پسر آقای ساکیچی تویودا) ساخت خودرو در این شرکت را آغاز نمود که از سال ۱۹۳۷ تحت عنوان یک شرکت مستقل در گروه تویوتا مشغول به فعالیت شد. شرکت خودروسازی تویوتا در کنار ۱۲ شرکت دیگر گروه صنعتی تویوتا را تشکیل می دهند که همچنان بزرگترین سهامدار این مجموعه خانواده آقای تویودا است.
آقای تاتسورو تویودا نوه آقای ساکیچی تویودا هم اکنون علاوه بر مدیریت بخش نساجی تویوتا رئیس انجمن سازندگان ماشین آلات نساجی ژاپن نیز می باشد.

 

ساخت ماشین آلات نساجی تویوتا در هند

گسترش و توسعه صنعت نساجی در هند، این کشور را در کنار کشور چین به بزرگترین مشتری ماشین آلات نساجی تویوتا تبدیل نمود. با توجه به فاصله مکانی بین این دو کشور، شرکت تویوتا ژاپن در اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی تصمیم به راه اندازی یک خط مونتاژ مخصوص ماشین آلات ریسندگی در هند گرفت و پس از بررسی فراوان با مشارکت خانواده قدیمی کیرلوسکار (نوادگان آقای لاکسمن رائو کیرلوسکار) شرکت ساخت ماشین آلات نساجی کیرلوسکار تویوتا (KTTM ) را در ۱۴ آگوست سال ۱۹۹۵ تاسیس نمود.

این شرکت که با حضور و مدیریت ژاپنی ها در هند فعالیت خود را از ۷ ژوئن ۱۹۹۷ آغاز نموده بود، در ابتدا تنها وظیفه مونتاژ دستگاههای رینگ برای بازار هند را بر عهده داشت ولی پس از مدتی با اثبات توانمندی خود قدم در راه مونتاژ خودروی سواری تویوتا نیز گذاشت و به عنوان مهمترین شریک تجاری گروه صنعتی تویوتا (TICO ) در منطقه جنوب آسیا مطرح گردید.
این شرکت به تازگی در مراسمی فروش و نصب چهار میلیونیومین (۴.۰۰۰.۰۰۰) اسپیندل تولید خود در کارخانه مستقر در بنگلور را جشن گرفت (این تعداد اسپیندل به غیر از ماشین هایی است که در گذشته مستقیماً از ژاپن ارسال می شده است و یا ماشینهایی است که از این شرکت به خارج از هند صادر شده اند).

آقای ماسافومی کونیتو (Masafumi Kunito) به عنوان مدیرعامل ژاپنی مستقر در این شرکت در طی ۲ دهه فعالیت خود در این مجموعه، به خوبی با روند فعالیت این شرکت از روزهای آغازین همراه بوده است و ایشان و گروه همراهش به نوعی پایه و اساس رشد و موفقیت این شرکت در کشور هند محسوب می شوند (شکل ۶).

شکل ۶ – آقای ماسافومی کونیتو مدیرعامل شرکت ماشین سازی کیرلوسکار تویوتا (هند)

ایشان در مصاحبه ای عنوان نمود که: “ما خیلی خوشحال هستیم که به رکورد ساخت و فروش ۴ میلیون اسپیندل توسط این کارخانه در هند برای بازار بزرگ این کشور دست یافته ایم و امروزه کشور هند برای ما به عنوان یک مرکز اصلی تولید و صادرات ماشین آلات نساجی محسوب می شود که برنامه هایی برای ارتقا آن در آینده نزدیک در نظر داریم”.

این دستگاه رینگ ریسندگی که با نشان ۴ میلیون مزین شده است در کارخانه جیگانی هند تولید و ماه سپتامبر ۲۰۱۶ طی مراسم خاصی تحویل شد.
از آغاز به تولید صنعتی دستگاههای رینگ در این کارخانه از ابتدای ماه ژوئن سال ۱۹۹۷ و تحویل اولین دستگاه آن به آقای اوسوال (S.P. Oswal) مدیرعامل گروه صنعتی واردمان (Vardhman) هند، ۷ سال طول کشید تا اسپیندل یک میلیونیوم در سال ۲۰۰۵ تولید شود و پس از آن در سال ۲۰۱۰ اسپیندل دو میلیونیوم به آقای مانیکام رامسوامی (Manikam Ramswami) مدیر عامل گروه سرمایه گذاری لویال (Loyal Group) تحویل شد.

در ادامه اسپیندل سه میلیونیوم در ماه مارس ۲۰۱۴ به آقای شامیم (Shameem) مدیرعامل گروه کِی-آ-اِس (K.A.S. Ind. of Erode) تحویل و متعاقب آن در کمتر از ۲ سال اسپیندل چهار میلیونیوم در ماه سپتامبر سال جاری به آقای رامش بای پاتل (Ramesh Bhai Patel) صاحب و مدیرعامل شرکت وایبهاو لاکشمی (Vaibhav Laxmi) تحویل داده شد که حاکی از رشد ۱۵ درصدی تولید و فروش این شرکت در بازار هند حتی در شرایط رکود حاکم بر صنایع نساجی در طی سالهای اخیر دارد (شکل ۷).

شکل ۷ – مراسم اعطای اسپیندل طلایی در سالهای ۲۰۰۵، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ به خریداران یک، دو و سه میلیونیومین اسپیندل ریسندگی رینگ

افزایش فروش ماشین آلات ریسندگی شرکت تویوتا در هند

کارخانه ماشین سازی تویوتا در هند همگام با شرکت مادر در ژاپن همواره بر نوآوری و تولید محصولات جدید جهت بازار هند متمرکز بوده و به همین دلیل در طی چند سال اخیر توانسته است سیستمهای پیشرفته ای نظیر داف اتوماتیک SCD، سیستم جابجایی میز عینکی الکترونیکی e-Lift، دستگاه رینگ با ۱۸۲۴ اسپیندل و … را نیز به بازار کارخانجات ریسندگی هند وارد نماید.

با توجه به این موفقیتها مدیران شرکت تویوتا با افزایش ظرفیت تولید این کارخانه در هند موافقت نموده و آنرا تبدیل به یکی از مراکز اصلی خود جهت مونتاژ و تولید ماشین آلات ریسندگی رینگ حتی برای بازارهای صادراتی نموده اند. هم اکنون این شرکت درحدود ۶۰ هزار اسپیندل در ماه تولید می نماید و با توجه به سرمایه گذاری های انجام شده این ظرفیت به زودی تا حد ۱۶۰ هزار اسپیندل در ماه افزایش خواهد یافت تا بتواند ۵۰-۴۰ درصد از ظرفیت تولید خود را به بازارهای صادراتی اختصاص دهد. مهمترین بازارهای صادراتی این شرکت از مبدا هند به ترتیب عبارتند از: برزیل، اندونزی، تایلند، ویتنام، پاکستان، بنگلادش، ترکیه و فیلیپین (شکل ۸ و ۹).

شکل ۸ – سالن ریسندگی یکی از مشتریان قدیمی تویوتا در تایلند به نام تای رونگ

افزایش فروش ماشین آلات ریسندگی شرکت تویوتا در هند

بنا به اظهار نظر مدیرعامل این شرکت، هم اکنون مشتریان خارجی ما به پشتوانه اعتماد به نام بزرگ تویوتا کاملاً مطمئن هستند که کیفیت ماشین آلات ساخت ما در کارخانه هند دقیقاً در حد استانداردهای سایر کارخانجات ما در ژاپن می باشد و به همین دلیل توانسته ایم در بازارهای صادراتی به خوبی جایگاه ممتاز و ویژه ای بدست آوریم.

بزرگترین مشتریان این شرکت در بازار هند عبارتند از: واردمان (Vardhman)، اِن-اِس-اِل (NSL)، گروه رامکو (Ramco)، جی-تی-اِن (GTN)، سای بالاجی (Sai Balaji)، روبی میلز (Ruby Mills)، ناندان دنیم (Nandan Denim)، گوجارات آمبوجا (Gujarat Ambujia)، نیتین اسپینرژ (Nitin Spinners)، راوالی اسپینرز (Ravali Spinners)، ریسندگی راجاگورو (Rajaguru) و اِس-کِی-اِس میلز (SKS Mills) که همگی در طی چند سال اخیر بطور مداوم افزایش ظرفیت داشته اند.

هم اکنون ماشین رینگ مدل RX300 که مجهز به آخرین فنآوری جهان می باشد، در ژاپن طراحی و قطعات الکترونیکی و حساس آن ساخته شده و در هند مونتاژ و تولید می شود.

در نمایشگاه ایتما میلان در سال ۲۰۱۵ شرکت نساجی تویوتا برای اولین بار ماشین تولید نخ موزاییکی را معرفی نمود که در آن به کمک دانش بسیار بالای الکترونیکی این گروه امکان تولید یک نخ به صورت قطعات موزاییکی از الیاف مختلف، با رنگهای مختلف و با ضخامتهای مختلف تنها در یک اسپیندل وجود دارد. نخهای موزاییکی تولید شده توسط این ماشین منجر به ایجاد تنوع قابل ملاحظه ای در بافت تاری-پودی و حلقوی منسوجات گشته است و به همین دلیل سفارشهای زیادی مخصوصاً توسط شرکتهای ترکیه ای و آمریکای جنوبی برای این ماشین دریافت شد.

 

شرکت وایبهاو لاکشمی در دهه ۱۹۹۰ فعالیت خود را با یک دستگاه قدیمی پنبه پاک کنی آغاز نمود و توانست به سرعت اولین کارخانه ریسندگی خود را در شهر کادی در ۴۰ کیلومتری احمدآباد راه اندازی نماید. این شرکت هم اکنون از تامین کنندگان اصلی نخ های پنبه ارگانیک برای برندهایی نظیر اِچ اَند اِم (H&M)، ای-کِ-آ (IKEA)، مارکس اند اِسپِنسِر (Marks & Spenser) و … می باشد و هر جا که نخهای با کیفیت ویژه مدنظر باشد محصولات این شرکت حضور فعالی دارد.

در کارخانه جدید این شرکت علاوه بر ماشین آلات تویوتا ژاپن، سیستم مقدمات و کاردینگ از شرکت تروچلر آلمان و دستگاههای پیچش از شرکت موراتا ژاپن نیز حضور دارند که همگی برترین برندهای حال حاضر دنیا در حوزه تخصصی خود می باشند.
به گفته مدیرعامل این شرکت: “هرچند فرآیند تولید در کارخانه جدید از ماه مارس ۲۰۱۵ شروع شده بود، ولی از همان زمان نیز همواره کتاب سفارشات جدید ما پر بود از مشتریان منتظر و تلاش ما همواره بر افزایش ظرفیت جهت پاسخگویی به نیازهای مشتریان جدید استوار بوده است، که مسلماً در این راه بایستی همکاری مشترکی با شرکتهای برتر ماشین سازی نساجی دنیا داشته باشیم”.

“فروش به برترین برندهای دنیا کار ساده ای نیست و نیازمند ملزومات ویژه ای می باشد که یکی از آنها استفاده از بهترین و پیشرفته ترین ماشین آلات و همراهی مداوم با آخرین تحولات جهانی است. همکاری با شرکت تویوتا ما را از بابت حرکت همزمان در مرز دانش این صنعت مطمئن می سازد”. (شکل ۱۰)

شکل ۱۰ – مراسم اعطای اسپیندل طلایی به شرکت وایبهاو لاکشمی در سال ۲۰۱۶

افزایش فروش ماشین آلات ریسندگی شرکت تویوتا در هند

همانگونه که مشخص است روند حرکتی شرکت تویوتا در انتقال فرآیند مونتاژ و ساخت ماشین آلات به هندوستان بسیار درست و اصولی انجام شده است و به همین دلیل این شرکت توانسته است با جذب مشتریان جدید ظرفیت تولید خود را به صورت صعودی افزایش دهد. (شکل ۱۱)

شکل ۱۱ – کارخانه ماشین سازی نساجی تویوتا در هند

مراجع:

۱. دکتر شاهین کاظمی، “صنعت ساخت ماشین آلات نساجی در ژاپن”، مجله صنعت کهن، شماره دی ۱۳۹۴، صفحه ۳۰-۲۵
۲. وب سایت مجله The Textile Magazine
http://www.indiantextilemagazine.in/corporate-news/kirloskar-toyota-delivers-4-millionth-spindle-to-vaibhav-laxmi-2/

 

 

 

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×