نمایشگاه نساجی تونس ؛ دروازه صادرات نساجی به آفریقا

دانلود نسخه دیجیتال مجله کهن
نمايشگاه نساجي تونس در تاريخ 4 لغايت 6 اوريل 2019 در شهر سوسه در تونس برگزار ميشود.
اين شهر كه در كنار شهر موناستير از مهمترين مراكز توليد و صادرات نساجي تونس مي باشد در عين حال يكي از مهمترين مراكز تفريحي و ساحلي تونس را در اختيار دارد كه هر ساله ميزبان هزاران توريست اروپايي مي باشد. تونس داراي توليد پوشاك نسبتا خوبي است و اغلب توليدات نساجي اين كشور به جنوب اروپا و كشورهاي فرانسه، آلمان، ايتاليا و اسپانيا صادر مي شود. در اروپا از هر 5 لباس زير زنانه يكي ساخت كشور تونس است. به همين دليل ورود به بازار تونس علاوه بر اينكه مي تواند به عنوان دروازه اي براي ورود به بازار آفريقا محسوب شود مي تواند يك فرصت جدي براي راهيابي به بازار بسيار خوب جنوب اروپا نيز باشد. تونس به لحاط جغرافيايي به جنوب اروپا بسيار نزديك است و روزانه مراودات تجاري بسيار زيادي از طريق قايق هاي تجاري بين تونس و اروپا انجام ميگيرد. زبان اصلي در تونس فرانسوي است و به همين جهت روابط تجاري بسيار خوبي بين فرانسه و تونس نيز وجود دارد.
نمايشگاه نساجي تونس توسط شركت تركيه اي بريج اكسپو براي دومين سال متوالي برگزار مي گردد و داراي چهار زير مجموعه در بخش هاي ماشين آلات نساجي، منسوجات خانگي و فرش ماشيني و موكت، محصولات نساجي و مواد اوليه نساجي و البته چرم و كفش مي باشد.
پيش بيني مي شود امسال بيش از 160 شركت در اين نمايشگاه حضور يابند و بيش از 4300 نفر بازديد كننده حرفه اي نساجي به نمايشگاه بيايند. همچنين شركت بريج اكسپو با همكاري اتاق تجارت و صادرات تونس يك هيات 200 نفره از خريداران كالاهاي نساجي را به نمايشگاه دعوت كرده است كه مي تواند براي غرفه گذاران در اين رويداد بسيار حائز اهميت باشد.
تونس و فرش ماشيني
در كشور تونس بافت فرش قدمت طولاني دارد و در اوايل قرن نوزدهم يعني سال 1830 براي اولين بار بافت فرش هايي از جنس پشم در اين كشور توسط يكي از دختران پادشاه عثماني آغاز شده است. فرهنگ استفاده از فرش و فرش بافي در اين كشو وجود دارد. بنابراين با توجه به فرهنگ استفاده از فرش در اين كشور و نزديكي فرهنگي با كشورهاي خاورميانه و افريقا بازار تضمين شده اي را براي كفپوش هاي نساجي و در راس آن فرش ماشيني و موكت فراهم آورده است.
در نمايشگاه امسال كشورهاي متعددي غرفه گذار خواهند بود كه از مهمترين آنها مي توان به تركيه (با 700 متر غرفه) چين (با 400 متر غرفه) تونس (با 450 متر غرفه ) هند و پاكستان اشاره كرد. همچنين كشورهاي ايتاليا، اسپانيا، فرانسه، آلمان، پرتغال، لهستان، مراكش و ايران نيز در اين نمايشگاه غرفه گذار هستند.
شركت هاي علاقمند ايراني مي توانند با توجه به روابط تجاري خوب ايران و تونس و سهل بودن اخذ رواديد و رفت و آمد به تونس در اين نمايشگاه حضور يابند و با يافتن شركاري تجاري و توزيع كنندگان مهم در اين كشور بازار هاي صادراتي خود را در افريقا و جنوب اروپا گسترش دهند.
موقعيت جغرافيايي تونس
تونس شمالي ترين كشور قاره آفريقا است كه در حاشيه درياي مديترانه واقع شده و با كشورهاي الجزاير و ليبي مرز مشترك دارد.
مساحت اين كشور 163،610 كيلومتر مربع بوده و داراي 965 كيلومتر مرز مشترك با الجزاير و 459 كيلومتر مرز مشترك با ليبي است. همچنين طول سواحل آن در درياي مديترانه، 1148 كيلومتر است. اين كشور در 30 درجه طول و 37 درجه عرض شمالي واقع شده است.
جغرافياي انساني
تونس قريب به 16 ميليون جمعيت دارد. از اين تعداد سن 40 درصد از آنها زير 24 سال است و قريب به 50 درصد نيز بين 25 تا 54 سال سن دارد. بدين ترتيب ملاحظه مي شود كه تونس داراي جمعيتي جوان است. نرخ رشد جمعيت در تونس كمتر از يك درصد است. بالغ بر 42 درصد از جمعيت كشور بيكار هستند. زبان مردم تونس، عربي و فرانسوي است. البته به ترتيب، زبان هاي فرانسه، انگليسي و تا حدي ايتاليايي نيز در امور اقتصادي مورد استفاده قرار مي گيرد. بررسيهاي ژنتيكي نشان ميدهد كه اين مردم از ديدگاه نژادي همگن نيستند و آميزهاي از تيرههاي گوناگوناند كه در طول تاريخ پر فراز و نشيب اين كشور، از آسيا و اروپا به شمال آفريقا كوچ كردهاند. مردمان كرانههاي شمالي تونس به سبب مهاجرپذير بودن اين سامان، آميزهاي از بربرها، فنيقيها و كارتاژيها، روميان و عربها هستند. اين در حالي است كه مردمان بخشهاي مركزي و جنوبي تونس بيشتر تبار بربر دارند. در تونس اقليتي بربرزبان نيز ميزيَند.
تقسيمات اداري:
تونس داراي 24 استان شامل: آريانه، باجه، بن عروس، بنزرت، قابص، قفسه، جندوبه، قيروان، قصرين، قبلي، كاف، مهديه، منوبه، مدنين، مونستير، نابل، صفاقس، سيدي بوزيد، سيليانه، سوسه، تطاوين، توزر، تونس و زغوان مي باشد. سيدي بوزيد زادگاه محمد بوعزيزي، جوان خودسوخته اي است كه آتش انقلاب هاي عربي را شعله ور ساخت. تونس (العاصمه)، صفاقس، سوسه، نابل، مهديه، باجه، قيروان، قفصه، و بنزرت از جمله مهمترين شهرهاي جمهوري تونس هستند.
اقتصاد:
امروزه اقتصاد تونس تا حد زيادي بر كشاورزي، معادن، گردشگري و صادرات كالاهاي نساجي و صنعتي استوار است. تونس داراي اقتصادي متنوع و در حال رشد است. صنايع اصلي اين كشور شامل صنايع نفت، فرآوري مشتقات فسفات و سنگ آهن، منسوجات، كفش و فرآوري محصولات كشاورزي، ساخت قطعات ماشين آلات صنعتي و توليد انواع نوشيدني ها مي باشد. از آنجا كه گردشگري در تونس پيشرفت چشمگيري داشته، بخش خدمات نيز از رونق فراواني برخوردار شده است.
عمده محصولات كشاورزي تونس شامل زيتون و روغن زيتون، غلات، گوجه فرنگي، مركبات، چغندر قند، خرما، بادام، گوشت گاو و فرآورده هاي لبني مي گردند.
اديان و مذاهب:
دين رسمي تونس، اسلام و مذهب تونسي ها عمدتاً (سني) مالكي است. در اين كشور98 درصد مسلمان، كمتر از يك در صد مسيحي و كمتر از يك درصد يهودي و بقيه معتقدين به اديان ديگر مي باشند.
[instagram-feed]