اخبار نساجی

جنب پل حافظ؛ چراغ سبز بورس به مذاكرات سياسي

 

جنب پل حافظ؛ چراغ سبز بورس به مذاكرات سياسي

بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته پس از مدت‌ها شاهد يك روز مثبت بود، به گونه‌اي كه شاخص توانست با رشد 178واحدي معادل هفت دهم درصد افزايش را در يك روز تجربه كند؛ اين رشد در چند هفته اخير بي‌سابقه بوده است.

در بازار سهام كارشناسان، خوش‌بيني معامله‌گران از روند مذاكرات سياسي حضور مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي را يكي از دلايل اوليه حركت روز گذشته بازار ارزيابي مي‌كنند. از ديدگاه اين گروه از كارشناسان، بورس به سنت قديمي خود پيش از رخداد يك واقعه مهم حداكثر واكنش خود را نشان داده و با رخداد اتفاق مورد انتظار(در اين شرايط مذاكرات) در حال اصلاح «واكنش بيش از اندازه» خود قرار گرفته است. در همين زمينه كارشناسان روند حمايت از بازار در ميان حقوقي‌هاي عمده را نيز در آستانه اين مذاكرات در ثبت رشد روز گذشته بي‌تاثير نمي‌دانند.

در بازار ديروز رفتار معامله‌گران از برخي خبرهاي اقتصادي و سياسي نيز متاثر بود؛ در حوزه اقتصاد بين‌الملل بازگشايي بازارهاي جهاني توام با تقويت يورو و ضعيف شدن دلار بود كه اين امر بهاي مواد خام به ويژه نفت و فلزات رنگين را با رشد همراه ساخت. اين امر يك نگراني عمده بورس تهران در مورد شركت‌هاي وابسته به بازار جهاني را برطرف ساخت. در بورس فلزات لندن ديروز بهاي مس به بالاي مرز 7هزار و 800دلار بازگشت و اكثر فلزات رنگين ديگر نيز با رشد همراه شدند.

در همين حال ديروز معامله‌گران شاهد حضور رييس‌جمهوري در مراسم بهره‌برداري از سه طرح پتروشيمي بودند. رييس‌جمهور تصريح كرد: در حال حاضر اقدامات خوب و مؤثري در صنعت پتروشيمي صورت گرفته است و ظرفيت توليد پتروشيمي از 25 به 5/54 ميليون تن رسيده، يعني دو برابر ميزان پيشين كه اين امر حاكي از تلاش و خودكفايي كشورمان است.

افزون بر اين، ديروز مدير گازرساني شركت ملي گاز گفت: اين شركت هيچ سناريويي را مبني بر افزايش قيمت گاز در گام دوم هدفمندي يارانه‌ها ارائه نكرده، بنابراين پيش‌بيني مي‌شود قيمت گاز در فاز دوم ثابت بماند.

مجتبي شيخ‌بهايي ادامه داد: درآمد حاصله از اجراي گام دوم قانون هدفمند‌كردن يارانه‌ها زياد نيست و به همين دليل دولت مي‌تواند بدون افزايش قيمت گاز نيز اين درآمد را كسب كند.

در تحولات مهم ديگر سايت كدال ديروز شاهد انتشار نخستين گزارش‌هاي مالي هلدينگ خليج فارس بود. اين امر همزمان شد با اعلام سرپرست پذيرش بورس كه از ورود اين شركت در ماه جاري خبر داد.

سرپرست پذيرش بورس گفت: براساس پيش‌بيني‌ها و با توجه به اقدامات سازمان‌هاي بورس و خصوصي‌‌سازي و بورس تهران مي‌توانيم خردادماه شاهد عرضه سهام صنايع پتروشيمي خليج فارس در بورس باشيم.

درگاهي با بيان اينكه بحث ثبت افزايش سرمايه اين شركت نزد سازمان بورس در حال پيگيري است، گفت: مهم‌ترين قدم براي ورود اين شركت به بورس عمل به دستورالعمل اجرايي افشاي اطلاعات است و بر همين اساس اين شركت بايد بودجه تلفيقي و اطلاعات صورت‌هاي مالي خود را به سازمان بورس ارائه كند.

در گروه پتروشيمي ديروز يك مقام مسوول‌ از افتتاح و راه‌اندازي واحد جديد توليد اكسيژن و ازت مجتمع پتروشيمي مارون با مشاركت يك شركت چيني خبر داد و اعلام كرد: با بهره‌برداري از اين واحد جديد ظرفيت توليد محصول منو ايتلن گلايكول اين واحد پتروشيمي سالانه 60 هزار تن افزايش مي‌يابد.

عبدالشريف موسوي با اشاره به افتتاح رسمي واحد جديد توليد اكسيژن و ازت مجتمع پتروشيمي مارون در بندر ماهشهر، گفت: با بهره‌برداري از اين مجتمع پتروشيميايي ظرفيت توليد اكسيژن پتروشيمي مارون كامل شد كه در نهايت افتتاح اين طرح منجر به افزايش ظرفيت توليد برخي از محصولات پتروشيمي با ارزش افزوده اقتصادي خواهد شد. روز گذشته در گروه پتروشيمي نماد پتروشيمي فارابي براي تعديل سود متوقف شد. در گروه شيميايي نيز رشد فوق‌العاده سود شركت صنايع شيميايي ايران موجب شد اين نماد در بازگشايي با 25درصد رشد قيمت همراه شود.

در بازار ديروز صدرنشيني بازار را گروه بانكي بر عهده داشت؛ جايي كه سه بانك ملت، تجارت و اقتصاد نوين توانستند بخش عمده رشد شاخص را رقم بزنند. كارشناسان با توجه به نزديكي زمان برگزاري مجامع سالانه اين شركت‌ها، انتظار خود را از اين گروه افزايش داده‌اند.

در گروه تجهيزات، مديرعامل شركت حفاري شمال از تمديد قرارداد جديد 10 ساله با شركت اماراتي دراگون اويل در تركمنستان خبر داد و گفت: تقاضا براي خريد دكل‌هاي جديد خشكي و آبي ارائه شده است.

هدايت‌الله خادمي با اشاره به دكل حفاري ايران خزر كه در آب‌هاي تركمنستان مشغول حفاري است، گفت: تاكنون 32 حلقه چاه در آب‌هاي تركمنستان حفاري كرديم و قرار است با مديرعامل شركت دراگون اويل كه به عنوان كارفرما محسوب مي‌شود در هفته جاري جلسه‌اي را داشته باشيم.

وي ادامه داد: مدير عامل شركت دراگون اويل قرار است فاينانس‌هاي جديدي را ترتيب دهد تا بتوانيم دكل‌هاي حفاري جديد آبي و حتي خشكي را خريداري كنيم و در طول مدت يك قرار داد 10ساله بتوانيم پول اين دكل‌ها را پرداخت كنيم.

مديرعامل شركت حفاري شمال تصريح كرد: اين شركت نيز تقاضاهاي خود را براي دكل‌هاي جديد ارائه كرده است كه اميدواريم هرچه زودتر به نتيجه برسيم و دكل‌ها را پس از نصب در سواحل ايران به آب بيندازيم.

وي در پايان تصريح كرد: شركت دراگون اويل به دليل آنكه شركت حفاري شمال توانسته است، زودتر از موعد مقرر برنامه خود را عملي كند مبلغ يك ميليون و 200 هزار دلار براي اين شركت پاداش در نظر گرفته است.

در گروه فلزي ديروز معامله‌گران شاهد توقف نماد ذوب‌آهن اصفهان بودند. خبرهاي اوليه در اين نماد حكايت از تعديل سود سال 90 اين شركت تا 64 ريال دارد.

در گروه مخابرات ديروز اولين جلسه

هيات‌مديره جديد شركت ارتباطات سيار ايران برگزار شد و بر اساس تصميم اعضا، صدوقي كه از ارديبهشت سال 85 مدير عامل همراه اول بوده، باز هم به عنوان مديرعامل انتخاب شد.

در گروه حمل‌ونقل‌، نماد توكاريل عملكرد حسابرسي نشده سال مالي 1390 خود را در حالي ارائه كرده كه سود هر سهم به 327 تا 345 ريال تعديل يافته است. اين در حالي است كه سود هر سهم سال مالي 91 برابر با 38 تومان اعلام شده است.

در گروه معدني ديروز نماد‌هاي عمده اين گروه در توليد سنگ آهن با تقويت نسبي همراه شدند.

در مجموع بازار ديروز بازار مثبتي بود كه در آن علاوه بر رشد شاخص، ارزش معاملات نيز تقويت شد. ارزش معاملات به 101ميليارد تومان رسيد كه البته 23درصد آن را جابه‌جايي يك بلوك 45 ميليوني از سهام ايران ترانسفو تشكيل داد. اين بلوك را ديروز مديريت سرمايه‌گذاري بانك ملي به شركت مادر گروه سرمايه‌گذاري توسعه ملي واگذار كرد. از 215نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند 81نماد با كاهش ارزش و 129نماد با رشد ارزش معامله شدند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا