صادرات صنعت نساجي 30 درصد رشد يافت

دانلود نسخه دیجیتال مجله کهن
علياكبر محرابيان پيش از ظهر امروز در مراسم افتتاح فاز اول كارخانجات دسترنج رضابافت در قزوين بيان داشت: افتتاح اين كارخانه خوب و ارزشمند را به همه ملت ايران به ويژه مردم قزوين تبريك ميگويم. بنده اين افتخار را دارم براي دومين بار به اين كارخانه سركشي ميكنم كه مرحله نخست سركشي بنده براي نصب ماشينآلات در اين واحد بود و امروز نيز شاهد افتتاح فاز اول اين واحد هستيم.
وي ادامه داد: در مفاهيم شريعت و در مفاهيم دين ما خواسته شده كه كاري كه انجام ميدهيم،كامل باشد و رحمت خداوند براي انساني نازل مي شود كه كارش را تمام و كمال انجام ميدهد.
وزير صنايع و معادن افزود: ما كارخانجات بسيار و در سطح خوبي را در كشور داريم و همچنين صنعتگران نخبهاي نيز در كشور ما فعاليت ميكنند و در بازديدي كه از اين واحد داشتيم، اين واحد نماد كار خوب، كامل، با دقت و با نظارت كامل بالاترين ركن مديريت است.
وي اعلام كرد: اگر به اجزاي اين كارخانه دقت شود، متوجه ميشويم يك كار خوبي در اين مجموعه به وجود آمده است كه ميتوان سالهاي سال از آن انتظار توليد داشت و در اين واحد توازن بين اجزاي مختلف براي توليد كامل و ارزشمند و محصول در سطح جهان كارآمد باشد، وجود دارد و اميدواريم اين كار خوب با مديريت خوب آن به عنوان كاري نمونه و الگو براي صنايع قرار گيرد.
وزير صنايع و معادن تصريح كرد: در صنايع نساجي ما شاهد رشد فراواني در طول اين سالها هستيم و اگر بخواهيم ارزش صنايع كشور را در مقايسه با محصولات رقيب و خارجي بسنجيم، بهتر است كه به صادرات آن محصول نگاه كنيم و در موضوع صادرات اصل رقابت و كيفيت حرف نخست را ميزند.
وي افزود: ما در سال 88 نزديك به يك ميليارد دلار صادرات محصولات نساجي داشتيم كه اين ميزان صادرات نسبت به سال 87، 20 درصد رشد داشته است و اين در صورتي است كه در سال 88 قيمت محصولاتي كه پايه و اساس آنها موضوع نفت و انرژي بود كاهش چشمگيري داشت ولي با اين وجود 20 درصد رشد را در صادرات محصولات نساجي شاهد بوديم.
محرابيان گفت: در 9 ماه ابتدايي سال 89 نيز اين ميزان رشد نسبت به مدت مشابه قبل به 30 درصد رسيده و اين موضوع شيب صادرات را نشان ميدهد. بنابراين صنعت نساجي ما با سرعت در حال رشد و ترقي است.
وي تاكيد كرد: امروز هزاران واحد نساجي در كشور فعال است كه اغلب اين واحدها را واحدهايي كه در طول سالهاي اخير ايجاد شده و بالاترين فناوري را دارد و يا اينكه در طول اين سالها اقدام به نوسازي و بهرهگيري از بهترين ماشينآلات در اين واحدها شده است ولي نكته مهمي كه در ذهن ممكن است خطور كند اين است كه چرا بعضا اطلاعرساني شده كه صنعت نساجي در ايران توجيه ندارد و يا واحدهاي دچار مشكل و مسائل پيچيده در صنعت نساجي بسيار است.
وزير صنايع و معادن بيان داشت: ما اگر تعداد اين واحدها را به نسبت كل صنعت نساجي بسنجيم تعداد آنها كم است و اگر ظرفيت و محصول توليدي اين واحدها را در مقايسه با كل محصولات توليدي صنعت نساجي بسنجيم نسبتي بسيار اندك است ولي اين سؤال مطرح است كه چرا اين تعداد واحد كم فضايي نامناسب در صنعت نساجي ايجاد كرده است. علت اين است كه تعداد قابل توجهي از كارخانجات نساجي در دهه 70 در قالب طرح خصوصيسازي واگذار شد كه متاسفانه در امر خصوصيسازي اين واحدها دقت كافي نشد در نتيجه واگذاري اين واحدها به دلايل مختلف آنها را دچار مشكل كرد كه در استان قزوين نيز چند مورد آن را داريم.
وي ادامه داد: واحدي كه در حال توليد بود و تعداد قابل توجهي كارگر در آن مشغول به كار بودند در دهه 70 بر اثر واگذاري غلط دچار مشكل شد كه علت اصلي اين مشكلات عدم دقت در شناسايي و اهليت خريدار بوده و علت دوم اين است كه كساني آمدند اين كارخانجات را خريدند كه بسياري از كارخانجات داراي ماشينآلات فرسوده بود. آنها واحدهاي خصوصي خود را نوسازي كردند ولي اين تعداد اندك نوسازي صنعت نساجي را فراموش كردند و يا توان آن را نداشتند در نتيجه اين كارخانجات دچار آسيب شد.
محرابيان اظهار داشت: در طول چند سال اخير مشكلات زيادي از اين واحدها حل شده و امروز در صنعت نساجي تشكلي از اين صنعت رأي گرفته و فعالند كه بهترين صنعتگران بخش نساجي را در اين مجموعه مشاهده ميكنيم و اينها تلاش ميكنند با استفاده از بهترين فناوريها مسائل و موضوعات اين صنعت را با راه حل منطقي و برگرفته از روشهاي روز حل كرده و در مسير رشد و گسترش صنعت قرار دهند.
وي با اشاره به وضعيت صنعت در استان قزوين افزود: صنعت استان قزوين به جز بخش نساجي در ديگر بخشها نيز داراي جايگاه و رتبه خوبي است و چند هزار واحد فعال در اين استان فعاليت دارند و رشد صنعت در طول چند سال اخير نشان ميدهد اين استان تمايل به رشد بيشتري دارد و مجريان و مردم اين استان و فعالان بخش صنعت تشنه رشد بيشتر هستند و تصميمهايي كه در طول سالهاي اخير توسط دولت اتخاذ شده راه را براي رشد صنعت اين استان هموار كرده كه ما نيز اين نويد را ميدهيم كه منابعي در قالب طرح آمايش و خارج از طرحهايي كه قبلا پخته شده بود به استان ابلاغ كنيم.
وزير صنايع و معادن تصريح كرد: در قالب صندوق توسعه ملي منابع خوبي را براي استان پيشبيني كرديم كه تا پايان امسال تا بيش از 14 ميليارد دلار مانده اين صندوق خواهد بود و بخش اعظم اين منابع در خدمت اشتغال از صنعت و معدن قرار خواهد گرفت كه سهم خوبي براي استان قزوين پيشبيني كرديم كه آييننامه برداشت اين صندوق در حال تدوين است و با انتصاب هيئت عامل، برداشت از اين صندوق آغاز شود.
وي ادامه داد: البته در اين فكر هستيم بانكها را به گونهاي براي مشاركت هرچه بيشتر جذب كنيم و از منابع ريالي خود در خدمت صنعت و همراه با صندوق بهره گيريم كه افق خوبي را براي صنعت كشور نويد ميدهد.
محرابيان يادآور شد: ما در سفر قبلي تعدادي واحد داشتيم كه نياز بود از آنها حمايتهايي شود و واحدهاي صنعتي كه امروز راجع به آن صحبت شد و يا نامه داده شد با مديريت استاندار و مسئولان استان به صورت ويژه در جلسه در قالب ستاد تسهيل بررسي ميكنيم و صنعتگران به اين ستاد دعوت شده و تصميمات ضروري براي اين تعداد واحد اتخاذ ميشود.
وزير صنايع ومعادن در پايان خاطرنشان كرد: امروز دولت حداكثر حمايت خود را از حوزه صنعت دارد و در اين راستا نيز تصميمهايي گرفته ميشود و واحدهايي كه نيازمند حمايت بيشتر هستند، مسائلشان مورد بررسي قرار ميگيرد و دستورات لازم ابلاغ خواهد شد تا دستگاههاي اجرايي به حمايت از بخش صنعت برخيزند و مسائل واحدها برطرف شود.