نبايد بازار را به راحتي در اختيار تركها قرار داد

دانلود نسخه دیجیتال مجله کهن
عضو هيات مديره انجمن صنايع نساجي ايران گفت: با به كارگيري استراتژي بازار در مقابل بازار بين ايران و تركيه علاوه بر حفظ اشتغال داخلي، حجم مبادلات محصولات صنعت نساجي دو كشور نيز افزايش خواهد يافت.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي انجمن نساجي، محمود زيني در مراسم آغاز همكاري مشترك با يك شركت تركيهاي افزود: در حال حاضر بسياري از توليدات صنعت نساجي كشور از جمله منسوجات خانگي و كالاي خواب كاملا قابل رقابت با برندهاي معتبر كشور تركيه است و از آنجا كه توليدكنندگان اين كشور همواره در كمين بازار ايران نشستهاند، نبايد بازار را به راحتي در اختيار آنان قرار داد.
وي با بيان اينكه هر دو كشور به لحاظ جمعيتي از يك بازار برابر برخوردار هستند، گفت: در چنين شرايطي طي امضاي يك تفاهم نامه همكاري مشترك با يكي از توليدكنندگان معتبر كشور تركيه، اين امكان فراهم شده تا در مقابل ورود كالاهاي اين كشور به بازار ايران، توليدات ايراني نيز در سطح وسيعي از بازار تركيه عرضه شود.
وي خاطر نشان كرد: با اين شيوه نه تنها اشتغال داخلي حفظ ميشود، بلكه افزايش صادرات كالاهاي با كيفيت ايراني، تنوع محصولات موجود در سطح بازار داخلي و رقابت پذيري بسياي ديگر از توليدكنندگان را در پي خواهد داشت.
زيني با بيان اينكه هم اكنون تب خريد كالاهاي خارجي در بازار ايران بالا گرفته است، افزود: در پيش گرفتن برنامه بازار در مقابل بازار اين امكان را فراهم ميكند تا مصرف كنندگان به راحتي بتوانند كيفيت كالاهاي ايراني را با انواع مشابه خارجي آن مقايسه كنند.
وي با اشاره به صادرات منسوجات خانگي و كالاي خواب توليد كشورمان به نقاط مختلف جهان افزود: طي سالهاي اخير ورود محصولات مشابه و بي كيفيت چيني به كشور رقابت ناسالم در بازار را رقم زده است و واردكنندگان اين كالاها همواره از عدم آگاهي مصرف كنندگان سوء استفاده كرده و كالاهاي بنجل را به مردم تحميل ميكنند.
عضو هيات مديره انجمن صنايع نساجي به مشكلات پيش روي توليد كنندگان اشاره و اظهار كرد: در حال حاضر صنعت نساجي كشور با معضل اساسي در زمينه تامين مواد اوليه كه مهمترين آن پنبه است، دست و پنجه نرم ميكند و همين مساله باعث شده تا قيمت تمام شده توليد در اين صنعت به صورت نگران كنندهاي افزايش يابد.
وي ادامه داد: در مهرماه سال گذشته قيمت خريد هر كيلوگرم پنبه 16هزار و 300 ريال بود و در حال حاضر با قيمت 45 هزار ريال نيز امكان خريد وجود ندارد و اين آمار نشان ميدهد كه تنها طي 16 ماه قيمت پنيه 176 درصد افزايش يافته كه به طور متوسط ماهانه 11 درصد رشد را نشان ميدهد.
وي با بيان اينكه در اين شرايط كنترل قيمت تمام شده توليد بسيار دشوار خواهد بود، افزود: در گذشته ايران صادر كننده پنبه بود اما در حال حاضر تنها حدود يك چهارم پنبه مورد نياز صنعت نساجي در داخل توليد مي شود و با توجه به كاهش توليد جهاني اين محصول و هجوم چين براي خريد پنبه موجود در بازارهاي جهاني، تامين اين ماده اوليه بسيار دشوار شده است.
زيني، رفع محدوديت واردات پنبه از كشورهاي تاجيكستان و ازبكستان و تامين پنبه مورد نياز اين صنعت از نقاط مختلف جهان را خواستار شد و افزود: در شرايط سخت و شكننده بازارهاي جهاني، امضاي تفاهم نامههاي همكاري مشترك با كشورهايي مانند تركيه مي تواند زمينه توسعه صادرات و حفظ اشتغال در صنعت نساجي كشور را به دنبال داشته باشد.