اخبار فرش ماشینی

واكنش صاحبان صنايع نساجي به لزوم اخذ مجوز براي واردات پنبه

‘عليرضا حائري’ با بيان اينكه نياز ساليانه صنايع نساجي به پنبه حداقل 150 هزار تن برآورد مي‌شود و توليد سال جاري پنبه كشور به زحمت به 65 هزار تن خواهد رسيد، افزود: درخواست وزير جهاد كشاورزي جهت اخذ مجوز براي واردات پنبه كه يك كالاي استراتژيك محسوب مي‌شود صحيح نبوده و قرار دادن اين محصول در كنار ساير كالاهاي غير ضروري اشتباه است.
وي افزود: اين در حالي است كه افزايش نرخ جهاني پنبه به دليل كاهش توليد آن در جهان ناشي از سيل در كشورهاي پاكستان و چين، صنايع نساجي را بيش از پيش با مشكل تهيه پنبه روبرو كرده و از سوي ديگر ساير محدوديت هاي واردات پنبه از قبيل نرخ تعرفه 10 درصدي و محدوديت واردات پنبه از تمام نقاط پنبه خيز دنيا به دليل داشتن آفات نباتي و آفت كرم سرخ بر مشكلات صنايع افزوده است.

حائري با اشاره به سياست دولت ازبكستان بعنوان عمده‌ترين تامين كننده پنبه ايران در جهت ايجاد ارزش افزوده بيشتر از پنبه و احداث كارخانجات ريسندگي و تبديل پنبه به انواع نخ ، افزود: عدم رغبت برخي كشورها نسبت به فروش پنبه در حجم‌هاي كوچك به ايران همگي باعث بروز مشكلات بيشتر در صنايع ريسندگي پنبه‌اي كشور شده و بطور حتم تاثير خود را بر روي ساير رشته هاي نساجي نيز خواهد گذاشت. ‏

وي با اشاره به محدوديت‌هاي ايجاد شده در واردات پنبه گفت: با توجه به آغاز برداشت پنبه از مزارع داخل كشور و با وجود تعيين نرخ تضميني هفت هزار و 500 ريال براي هر كيلو وش، اين محصول به قيمت‌هايي بيش از 9 هزار ريال خريد و فروش و افزايش قيمت پنبه محلوج تا هر كيلو 25 هزار ريال خواهد شد.
حائري گفت: درخواست انجمن صنايع نساجي ايران حذف رديف تعرفه‌اي پنبه از نامه اخير وزير جهاد كشاورزي و حذف محدوديتهاي ناشي از ممنوعيت واردات آزاد پنبه از كليه نقاط جهان است. ‏

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا