اخبار نساجی

وزیر اقتصاد:درآمد سرانه هر ایرانی به ۱۴ هزار و ۵۰۰ دلار رسید

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد : اطلاعات و آمارها نشان می دهد که اقتصاد ایران ، بزرگ و مقتدر است و اگر با شاخص های درستی به سمت ارزیابی اقتصادهای دنیا پیش برویم ، اقتصاد ایران جزء ۲۰ اقتصاد بزرگ و برتر دنیا محسوب می شود.

سید شمس الدین حسینی گفت : بر اساس شاخص برابری قدرت خرید، درآمد سرانه ایرانی ها حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ دلار برآورد شده است که بزرگی و اهمیت اقتصاد ایران را نشان می دهد.

وی گفت : این واقعیتی است که بسیاری در خارج از کشور، آگاهانه از آن غفلت می کنند و متأسفانه در داخل کشور نیز برخی به آن کم توجهند، اما تردیدی وجود ندارد که اقتصاد ایران، بزرگ ، مهم و اثرگذاری است، همان طوری در صحنه تحریم اقتصادی، وقتی ایران تصمیم می گیرد به دو کشور نفت نفروشد و زمزمه قطع نفت ایران به برخی از کشورهای اروپایی مطرح شد ، بازار نفت دنیا تحت تأثیر قرار داد. حسینی گفت : نرخ رشد اقتصادی ایران عملکرد مطلوبی داشته است، به گونه ای که طبق آخرین آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، ۶.۱ درصد بوده و همین نرخ را  مرکز امار ایران ۷.۳ درصد اعلام کرده است.

وزیر اقتصاد گفت : قرار است کارگروهی در معاونت اقتصاد که متشکل از دستگاه های مختلف است، علت تفاوت این آمارها را بررسی کند که به زودی نتیجه این بررسی ها منتشر خواهد شد.

وی افزود : این روند رشد اقتصادی ، در کنار عملکردهایی همچون رشد بورس، رشد صادرات غیرنفتی و کاهش نرخ بیکاری به زیر ۱۲ درصد، نشان می دهد اقتصاد ایران توانسته است با توجه به قطعنامه ۱۹۲۹ غرب که از دیدگاه خود آنها، قطعنامه های فلج کننده ای از باب تحریم ها بود، تحریم ها را پشت سر بگذارد و ظرفیت های بالای اقتصادی در ایران وجود دارد ، ظرفیت هایی که هنوز نتوانسته ایم به خوبی از آنها استفاده کنیم و امروز وظیفه ما استفاده از این ظرفیت ها است. هر چند آنها هم روزبه روز حلقه تحریم ها را علیه ایران تنگ تر می کنند.

وی اظهار داشت : در شرایط کنونی، وظیفه مدیران اقتصادی کشور در حوزه وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان های تابعه و در حوزه استان ها نیز سازمان های امور اقتصادی و دارایی استان ها و تمامی همکاران ما در بخش های  مختلف اعم از گمرک و مالیاتی، برجسته تر خواهد بود.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

حسینیی گفت : در این شرایط باید قدر هر ریالی را که خرج می شود نسبت به سال های گذشته بیشتر بدانیم و برای وصول یک ریال درآمد بیشتر، تلاش بیشتری انجام دهیم. از طرفی، هم باید منابع را بهتر تجمیع و جذب کرد و هم بهتر آن را تخصیص داد.

وی افزود : در مجموع امیدوارم همکاران ما در ایجاد درآمد رقابت داشته باشند تا در هزینه کرد آن ، اگر هر فردی در هر جایگاهی، به دنبال خلق منابع باشد تا خرج آن، در آن صورت یکی از جلوه های جهاد اقتصادی محقق شده است.

وزیر اقتصاد گفت : بارها اعلام کرده ام کلید حل مشکلات استان ها در ایجاد زیرساخت ها و تکمیل توسعه، کندن امید از بودجه های عمومی و دل بستن به منابع مردمی و سرمایه گذاری در استان ها است ، باید همچنان به ظرفیت های فراوانی که در حوزه سرمایه گذاری وجود دارد، توجه و آن را پی گیری کنیم. تحریم ها زمانی اثر می گذارد که سرمایه گذاری در کشور صورت نگیرد.

استحضار دارید، یکی از مشکلات اقتصاد ایران، شکاف بین نسبت پس انداز به تولید ملی در مقایسه با نسبت سرمایه گذاری به تولید ملی است. به عبارتی حدود ۵۰ واحد از تولید ملی را پس انداز می کنیم، اما حداکثر حدود ۲۵ واحد از تولید
ملی را سرمایه گذاری می کنیم. این شکاف ۲۵ درصدی، اتلاف منابع یا راکد نگه داشتن منابع است که باید آن را از این وضع خارج کرد. نباید این گمان وجود داشته باشد که در استان ها پول وجود ندارد، چراکه بسیاری از ساختمان های نیمه تمام وجود دارند که مورد استفاده قرار نگرفته اند، یا طرح های عمرانی که به دلیل شیوه جذب منابع، در انتظار منابع هستند و به تولید تبدیل نشده اند و ماهیت سرمایه گذاری مولد پیدا نکرده اند. بنابراین باید برای حل این مشکلات
چاره ای اندیشید.

باید به این سمت پیش رفت که بتوانیم از محل واگذاری یک طرح نیمه تمام، یک طرح نیمه تمام دیگر را تکمیل کنیم. اگرچه در این بخش توجه وافی و کافی صرف نشده است. هر چند این مسأله زمان می برد، اما باید در وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان های امور اقتصادی و دارایی استان ها پیش رو باشیم.

در مجموع ، عملکرد اقتصادی سال ۸۹ و ۹۰ ، عملکرد قابل قبولی است، اما با ظرفیت های اقتصادی ایران همچنان فاصله دارد. تحریم ها زحمت بیشتری را برای اقتصاد ایران به همراه داشته اند، اما به هیچ وجه نتوانسته اقتصاد ایران را
از مسیر تعالی خود دور بدارد، چراکه با کار و تلاش و همت مضاعف، موفق خواهیم شد عمق فعالیت های اقتصادی را در کشور بالا ببریم. شاید آنها بتوانند در حوزه های مختلف، مبادلات ما را با جهان بیرون سخت کنند، اما این باعث می شود از ظرفیت های درون اقتصاد خود بیشتر استفاده کنیم. در آن صورت، تهدیدهای آنها تبدیل به فرصت خواهد شد. در این فضا باید از منابع خود استفاده بهتر و در خلق منابع، ممارست بیشتری داشته باشیم.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×