فرش دستبافت ايران در معرض حذف از بازارهاي جهاني

دانلود نسخه دیجیتال مجله کهن
رئيس سازمان بازرگاني کرمان با اشاره به لزوم سليقه يابي در زمينه توليد فرش دستباف گفت: حرکت فرش دستبافت ايران به دليل عدم تناسب با سليقه جهاني با کندي مواجه شده است و بيم حذف آن از بازارهاي بين المللي وجود دارد.
حميد قاسم نژاد در گفتگو با خبرنگاران در کرمان با اشاره به برگزاري دوره هاي فرشبافي در کرمان اظهار داشت: حرکت فرش دستباف به سمت بازارهاي جهاني بسيار کند است و اگر در زمينه توسعه بازار فرش و توجه به طرحهاي مورد نياز بازار و سليقه يابي آن در بازار جهاني ضعيف عمل کنيم، صنعت توليد فرش دستبافت بايکوت مي شود.
وي ضرورت سليقه يابي در بازارهاي جهاني را متذکر شد و گفت: با توجه به اهميت بازاريابي در بازار مصرف به خصوص در زمينه فرش دوره هاي مختلف سليقه يابي و بازاريابي در کرمان برگزار شده است و سعي مي کنيم که توليد کنندگان با نوع نياز بازار مصرف آشنا شوند.
قاسم نژاد عنوان کرد: برخي عقيده دارند سليقه يابي به اصالت فرش ضربه مي زند اما اينگونه نيست و مي توانيم با اين کار جايگاه فرش کرمان را در بازارهاي جهاني تثبيت کنيم.
توليد فرش دستبافت کشور نيازمند ساماندهي اصولي است
وي همچنين خواستار تشکيل انجمنها و سازمانهاي مردم نهاد با موضوع فرش و شرکت بخش خصوصي در زمينه ساماندهي و پويايي وضعيت فرش در کرمان شد و گفت: متاسفانه در توليد فرش دستبافت در کشور دچار پراکندگي هستيم که مي توان با وجود سازمانهاي مردم نهاد و ايجاد يک انجمن ملي در اين خصوص اين پراکندگيها را کاهش دهيم.
قاسم نژاد عنوان کرد: يکي از مواردي که بايد با جديت مورد پيگيري قرار گيرد ثبت آثار و نقوش فرش ايران در جهت عدم کپي برداري از اين آثار در بازارهاي توليد مانند کشور چين است.
وي گفت: يکي از مشکلات فرش در کرمان کند بودن سيستم اختصاص تسهيلات بانکي به فرشبافان است که موجب برگشت خوردن تسهيلات و جذب در ساير استانها مي شود که بايد در اين زمينه چاره انديشي شود.
منبع خبرگزاري مهر