ماندن در مقام اول توليد و صادرات؛ نيازمند عزم جدي و ملي

دانلود نسخه دیجیتال مجله کهن
نايب رئيس انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان زعفران خراسان جنوبي با ابراز نگراني نسبت به تهديد جايگاه توليد و صادرات كشورمان، تصريح كرد: در حال حاضر كشورهاي افغانستان، يونان، مراكش و حتي چين به دنبال ترويج كشت گلخانهاي زعفران هستند كه با ادامه روند فعلي صادرات ايران و مشكلات آن، مزيت كشورمان در اين محصول از دست ميرود لذا براي ماندن در بازار توليد و صادرات نيازمند عزم جدي و ملي هستيم.
سيد علي حسيني در گفتوگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره مشكلات صادرات زعفران و بستهبندي كوچك آن اظهار كرد: در صادرات زعفران هيچ وقت صادرات به صورت فله نداشتهايم و زعفران از بستهبندي 100 ميليگرم به بالا در حال توزيع در داخل و خارج كشور است.
وي با اشاره به اينكه براساس اعلام دولت از سال گذشته صادركنندگان بايد براي صادرات بستههاي بالاتر از 30 گرم پنج درصد عوارض بپردازند، گفت: اين سياست راهكار حل مشكل زعفران نيست چراكه بايد بر اساس نياز و تقاضاي بازار هدف صادرات همه نوع بستهبندي صورت گيرد چراكه برخي صنايع دارويي يا غذايي و لبني خواستار بستهبنديهاي بزرگ زعفران هستند كه بايد بر اساس نياز آنها هم صادرات داشته باشيم، كه اعمال اين عوارض باعث شده بستههاي صادراتي در اسپانيا باز و طبق تقاضاي مشتريان و به نام اين كشور بستهبندي شود.
حسيني تصريح كرد: اين درحالي است كه ريالي از ميلياردها تومان عوارض اخذ شده از صادرات زعفران براي بازارسازي و توسعهي صادرات آن هزينه نشده است.
نايب رئيس انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان زعفران خراسان جنوبي تاكيد كرد: اگر خواهان رشد فرهنگ توسعهي صادرات زعفران در بستهبندي كمتر از 10 گرم هستيم، نبايد عوارض در نظر گيريم بلكه نيازمند بسترسازي براي توسعه بازار و افزايش ضريب نفوذ در بازار صادراتي هستيم.
وي معتقد است: ايران به عنوان بزرگترين توليدكننده و صادركننده زعفران در جهان بايد براساس خواست و تقاضاي بازار صادرات داشته باشيم، اما در مديريت توليد و صادرات ضعف دارد.
حسيني تصريح كرد: طي سال گذشته بستههاي زعفران زير 10 گرم كمترين صادرات را داشته و حداكثر صادرات به بستههاي 10 تا 25 گرم اختصاص يافته و ميزان صادرات بستههاي 25 تا 30 گرمي بسيار ناچيز بوده است.
به اعتقاد نايب رئيس انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان زعفران خراسان جنوبي به جاي اخذ عوارض از ميزان بستهبندي زعفران بايد با حمايت از مدرنسازي صنايع بستهبندي پرداخت تا همان گونه كه از نظر كمي و كيفي در صدر جهان هستيم نام ايران در بازار صادرات اول باشد.
گفتني است: صادركنندههاي زعفران كيلويي 166 دلار جريمـه ميپردازند.